banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Ürdün Teknik Direktör Cihat Arslan Ziylan Enver Sedat Yahlizade

Turkuaz Sirk Topluluğu Ş.urfada

2 Nisan 2010 Cuma Günü Saat 19'da gerçekleştirilecek olan gösteriyle Şanlıurfalılara "Merhaba" diyecek olan Turkuaz Sirk Topluluğu 2–12 Nisan 2010 tarihleri arasında hafta içi ve hafta sonu çeşitli saatlerde birden fazla gösteri yapacak. Çağdaş akrobasi ve estetik hava gösterilerinin yer aldığı etkinliğe ilginin çok yoğun olması bekleniyor.

Türkiye'nin ilk sirki olan Avrasya Sirkinin de kurucularından olan Topluluğun Sanat Yönetmeni Servet Yalçın, bilinenin aksine toplumumuzda sirk sanatlarının çok köklü bir geçmişe sahip olduğunu, ancak bu değerlerin zaman içinde kaybolduğunu belirtti.

Bugünkü anlamıyla sirk sanatları tarihi Avrupa'da 250 yıllık çok kısa bir geçmişe sahipken, 'Körmük' ismiyle Anadolu kültürlerinde binlerce yıl yaşandığını ve Osmanlı Dönemi boyunca da 500 yıl örgütlü bir meslek kuruluşu olarak var olduğunu ifade eden Yalçın,

"Sirk sanatları kültür mirasımızın öz tiyatromuzun önemli bir unsuru olarak görülmelidir. Binlerce yıl Orta Asya'da ve Anadolu'da yaşamış olan bu kadim sanatların batıdan gelen yabancı bir kültür olarak algılanmasının büyük bir talihsizlik ve kendi değerlerini bilmezlik olarak algılanması gerekiyor" dedi.

Sirk ve gösteri sanatlarının 'somut olmayan' kültür mirasımızın önemli bir unsurunu oluşturduğunu ifade eden Servet Yalçın, "Turkuaz Gösteri Topluluğu, sirk sanatlarının Anadolu'daki geleneğini temsil eden şuan dünyadaki tek topluluktur. Amacımız bu köklü geleneğimizi çağdaş sahneleme teknikleri ile yeniden sahneleyerek önce Türkiye'de sonra da diğer ülkelerde yaşatmak ve tanıtmaktır" diye konuştu.

Yalçın, "Turkuaz Sirki'ni Şanlıurfa'ya davet eden ve gösteriler süresince uygulanacak sosyal proje kapsamında 1500 başarılı ilköğretim öğrencimizin başarılarının bir ödülü olarak ücretsiz olarak bu etkinlikte ağırlanmasını sağlayarak bize destek veren Şanlıurfa Belediye Başkanı Sayın Ahmet Eşref Fakıbaba ve bu organizasyonu destekleyen tüm kişi ve kuruluşlara candan teşekkür ediyoruz. Ailelerin çocukları ile birlikte geçirebileceği en eğlenceli etkinliklerden biri olan sirk gösterilerini kendi geleneksel dokumuza uygun olarak yeniden canlandırıyoruz. Gösterilerimizle çoluk çocuk, dede torun yediden yetmişe herkese yaşamları boyunca unutamayacakları muhteşem bir gösteri vaat ediyoruz' dedi.

     Sirk gösterilerinin giriş ücretleri herkesin yararlanabilmesi için çocuklara ve öğrencilere 3TL, 5TLve 7,5 TL, yetişkinlere ise, 5TL, 7,5 TL ve 10 TL olarak satışa sunulacak. Biletler sirkin önünde açılacak gişeden temin edilebilinecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.