banner2
Öne Çıkanlar ABD MHP Urfa Balıklıgöl PapeAlioune Ndıaye Kırgızistan milli takımı

Türkiye'ye ilk hacı kafilesi döndü

Kurban Bayramı'nı kutsal topraklarda hac farizasını yerine getirmek için geçiren Türkiyeli hacılar, ibadetlerinin ardından dönmeye başladılar.

Türkiye'ye dönüş yapmaya başlayan hacıların yakınları büyük bir heyecanla havaalanında beklediler. İlk hacı kafilesi tarifeli uçakla saat 01.45'te Atatürk Havalimanı'na indiler. Hac görevini yerine getirdikten sonra Türkiye'ye dönen hacılar, havalimanında kendilerini bekleyen aileleri, yakınları ve sevenleri tarafından karşılandılar.

Hac görevlerini yerine getirerek büyük bir mutluluk yaşadıklarını belirten hacılar, "Hacı olduk geldik. Çok güzel geçtiAllah tüm Müslüman kardeşlerimize hacca gitmeyi nasip etsin. Hz Muhammed ve ashabının bastığı toprakları, yaşadığı yerleri görmeyi nasip ve müyesser eylesin. Özelikle Müslümanların kıblesi olan Kabe'yi tavaf yapmak, Arafat Dağı'na çıkmak, Sefa Merve yapmak çok güzel bir duyguydu. Rabbim hacımızı kabul etsin ve haccımıza sadık olanlardan eylesin." dedi.

Hacıların yanlarında zemzem suyu, hurma ve yakınlarına hediyelik eşya getirdikleri görüldü. (İLKHA)

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.