banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Türkiye'nin 9. Sakin Şehri Halfeti!

Şanlıurfa şehir merkezine 120 km uzaklıkta bulunan "Halfeti"; Şitamrat, Urima, Kal'a Rhomeyta ve Hesna the Romaye isimleri ile yüz yıllarca farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış ve 1290 yılında Memluk Sultanı Eşref tarafından feth edilerek Kal'at-ül Müslimin adını almıştır.

Yavuz Sultan Selim zamanında Osmanlılara geçen şehir; Urumgala ve Rumkale adlarını almış 1954 yılında ise "Halfeti" adıyla ilçe statüsüne getirilmiştir.
Önceleri daha çok tarımsal ürünleri ile anılan Saklı Cennet Halfeti, 2000 yılının başlarında Birecik Baraj inşaatı neticesinde kısmen yükselen Fırat Nehri suları altında kalarak yerli ve yabancı turistlerin ilgisini cezbetmeye başlamıştır.

2013 yılında kültürel değerlerini koruyarak uygulanabilir kalkınma modeli olan Uluslararası Belediyeler Birliği Cittaslow'a (Sakin Şehir) katılarak uluslararası arenada adından söz ettirmeyi başarmaktadır.

Haber & Foto: Mustafa Akgül / Balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.