banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Türkiye el sanatları Urfada sergileniyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü'nün Türkiye'nin 81 ilinden derlediği "Karma El Sanatları Sergisi" Devlet Güzel Sanatlar Galerisinde açıldı.

Serginin açılışına Vali Nuri Okutan, İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Selami Yıldız ile Şanlıurfalı el sanatları ustaları katıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü Halk kültürü Bilgi ve Belge Merkezi El Sanatları Ürünleri Şube Müdürü Hilal Aydın sergi hakkında şunları söyledi: 81 ilden karma sanatçıların ortaya çıkardığı sanatları her yıl Ocak ayında inceliyoruz ve belirliyoruz. Burada 250'ye yakın eser var. Şanlıurfalı sanatçıların eserlerini yayınlanacağı bir köşe var. Kendi eserlerini orada sergileyecekler. Sergimiz 3-8 Mayıs tarihlerinde açık olacak dedi.

Açılışın ardından sergiyi gezip, el sanatları eserleri hakkında bilgi alan Vali Nuri Okutan, sergilenen eserleri inceledi.

http://balikligol.com/images/news/2242.jpg

Şanlıurfa'ya özel bir standın açıldığı sergi Türkiye'deki el sanatları ustalarının, el emeği göz nuru eserlerini vatandaşların seyrine sunarken, sergi Devlet Güzel Sanatlar Galerisinde bir hafta boyunca açık kalacak.

Ömer ASLAN / www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.