banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Urfa

Türkiye de en iyi müze ödülünü Şanlıurfa Müzesi aldı


Ödül Töreninde bir konuşma yapan ADRO başkanı İsa Akdağ Turizme değer katanları ve emek verenleri burada buluşturmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bizler bölge turizminin sesi olmasının yanında sektörü harekete geçiren lokomotif kurum görevi görmekteyiz.
Çukurova Turizm Ödülleri töreni bugün Türkiye'yi saran bir etkinliğe dönüştü. Çukurova Turizm Ödülleri'ne hep birlikte sahip çıkarak turizm markası yaratmak istiyoruz. Bu markanın sürdürülebilir olması için bölgedeki tüm turizm paydaşlarının el ele vermesini bekliyoruz.''dedi

Şanlıurfa Müzesi adına ödül Müze müdürü Müslüm Ercan ise ADRO başkanı ve yönetimine ve bu ödülün verilmesine katkıda bulunan tüm turizmcilere teşekkür ederim. Müzemiz, eserlerin özellikleri ve nitelikleri bakımından dünyanın en önemli Neolitik dönem eserlerinin sergilendiği müzelerden biridir. Müzede sergilenen eserlerin sayısal niteliğinden çok taşıdığı tarihi ve kültürel özellikleri önemlidir. Böyle bir müzeyi bölgemize kazandırdığı için Kültür ve Turizm Bakanlığımıza çok teşekkür ediyorum. Tüm Türkiye yi bu çok önemli bu müzemizi ziyaret etmelerini bekliyoruz. Güzel misafirperverliğimizi tüm dünyaya göstermek istiyoruz.”dedi
Ercan ,Türkiye’nin en iyi müze ödülünü ADRO başkanı İsa Akdağ ve ŞURO kurucu başkanı Turizmci Rehber M.Kamil Türkmen’nin elinden aldı.

Türkiye’nin en iyi müzesi  ünvanını alan Şanlıurfa müzesi , toplamda 200 bin metrekarelik alanda uygulandı. Haleplibahçe'de 57 bin metrekare alanda mevcut arkeoloji müzesinin 10 katı büyüklüğünde 24 bin metrekare kapalı alanda 3 katlı Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi, 33 bin metrekarelik alanda ise Edessa Mozaik Müzesi mozaiklerin sergileneceği yer bulunuyor.
Müzede ayrıca 140 bin metrekarelik alanda da arkeoloji araştırma merkezi ve çok amaçlı tanıtım merkezi, amfi tiyatro, kültür ve sanat merkezi, hediyelik eşya reyonları, kafeterya, rekreasyon alanı ile 63 adet büyük turizm otobüslerinin ve 750 araçlık açık ve kapalı otopark yer alıyor.

Törene, Adana Vali Yardımcısı İsmail Hakkı Ertaş, Adana Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Turist Rehberleri Birliği (TUREB) Başkanı Zeki Apalı, Adana İl Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Tari, Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Atilla Menevşe, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Cafer Esendemir, TÜRSAB Adana BYK Başkanı Murat Şirin, ÇUKTOB Başkanı Murat Demir ile çok sayıda turizmci ve Rehber katıldı.

Geleneksel olarak verilen Çukurova Turizm ödülleri 19 dalda dağıtılıyor.Ödüle layık görülenler şöyle sıralandı:

1. Turizm Girişimci Ödülü: Hilton Antakya Müze Oteli
2. Turizm Kültür ve Sanat Ödülü: Aktüel Arkeoloji
3. Turizm Tanıtım Ödülü: NTV (Paha Biçilmez İstanbul)
4. Turizm Kültürlerarası Diyaloğ Ödülü: Türk Hava Yolları
5. Turizm Emek Ödülü: Can Akşit
6. Turizm Yayın Ödülü: World Travel Chanel
7. Prof. Dr. Halet Çambel Ödülü: Fatih Gülşen
8. Turizm Yazarı Ödülü: Mehmet Güneli
9. ADRO Özel Ödülü: Şirin Park Otel
10. En İyi Müze Ödülü: Şanlıurfa Müzesi
11. Turizm İletişim Ödülü: Numan Olcar
12. Çukurova Bölgesi Yurtiçi Kültür Turu Ödülü: Göğüsgerek Turizm
13. Çukurova Bölgesi Yurtiçi Kültür Turu Ödülü: Samba Turizm
14. Çukurova Bölgesi Yurtiçi Kültür Turu Ödülü: Merzeci Turizm
15. Çukurova Bölgesi Yurtdışı Kültür Turu Ödülü: Neva Turizm
16. Çukurova Bölgesi Yurtdışı Kültür Turu Ödülü: Tatilyum
17. Çukurova Bölgesi Yurtdışı Kültür Turu Ödülü: AYF Turizm
18. Kültür Turlarında Farklı Destinasyonlar Ödülü: Güneş Turizm
19. Çukurova Bölgesi turizm Taşımacılık Ödülü: Fidan Turizm

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.