banner2
Öne Çıkanlar ABD MHP Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Urfa Balıklıgöl PapeAlioune Ndıaye

Türbesinin etrafı çöpten geçilmiyor

Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından 2010 yılı Ağustos ayında restore edilerek turizme açılan Şıh Maksut türbesinin bakımsız son hali, ziyaretçileri şok ediyor. Son zamanlarda çevre temizliğinin hiç yapılmadığı belirtilen türbenin içi ve dışı çöpten geçilmiyor.

Eyyubiye ilçesine bağlı Şıh Maksut Mahallesi’nde bulunan türbeye, hem Şanlıurfa’dan hem de Türkiye’nin dört bir yanından binlerce ziyaretçi geliyor. Böyle sık ziyaret edilen bir mekânın temiz tutulmaması ise tepkilere sebep oluyor.

Öyle ki türbenin tarihi giriş kapısındaki çöpler, bakımsızlığı gözler önüne seriyor. Şıh Maksut türbesi ne ait çilehaneler ve mağaralar gün yüzüne çıkarılmayı beklerken bakımsızlığa terk edilmeleri ise ziyaretçileri üzüyor. Mağaraya atılmış çöpler, köşe başlarında bırakılan kurumuş ekmekler ise türbe çevresini çöplüğe  çevirmiş durumda. Ziyaretçiler, bir an önce ilçe belediyesinin Şıh Maksut türbesine gerekli önemi vermesini istiyor.

(Sedat Kuşulay-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.