banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Türkiye Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

TÜGVA'nın Siyer Okumaları Başlıyor

 Harran Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Kasım Şulul'un anlatımıyla başlayacak olan siyer dersleri her perşembe günü yatsı namazından sonra Yenişehir Hacı Sami Aksoy Camii'nde gerçekleştirilecek. Programın ramazan ayına kadar devam etmesi planlanıyor. Program sonunda devamlılık başarısı sağlayan birinciye bilgisayar, ikinciye ipad üçüncüye plaket, yedi kişiye kol saati hediye edilecek.

Türkiye Gençlik Vakfı Dış İlişkiler Koordinatörü Raşit Dedeoğlu yaptığı açıklamada "Türkiye gençlik vakfı ideali olanların buluşma yeri.. İdeaili olan bu gençlik; milli ve manevi değerlerimize bağlı, insana ve doğaya saygılı, fikri ve kültürel açıdan donanımlı, medeniyet şuurumuza sahip, ilim ve İrfan sahibi bir gençliktir. Biz istiyoruzki bu ideali taşıyacaklar Siyer Programımızla camilerde buluşsun. Şanlıurfa TÜGVA olarak bunu bir etkinlik değil vazife olarak görüyoruz. Bediüzzaman Said Nursî ayet meali olarak diyorki; "Allah'a imanınız varsa, elbette Allah'ı seveceksiniz. Madem Allah'ı seversiniz; Allah'ın sevdiği tarzı yapacaksınız. Ve Allah'ın sevdiği tarz ise: Allah'ın sevdiği zata benzemelisiniz. Ona benzemek ise; ona ittiba etmektir. Ne vakit ona ittiba etseniz Allah da sizi sevecek. Zaten siz Allah'ı seversiniz, ta ki Allah da sizi sevsin "
Gençliğe çağrımız gelin hep birlikte Yüce Allah'ın "sen olmasaydın alemleri yaratmazdım" buyurduğu insanlığa örnek peygamberimizi birlikte tanıyalım. Muhabbetimiz daim olsun.
Programımıza katkılarından ve gençliğe verdiği önemden dolayı Şanlıurfa İl Müftüsü sayın İhsan AÇIK'a teşekkür ederiz dedi.

Anahtar Kelimeler:
Tügva
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.