banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Sanlıurfa Haber Urfa Haber Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Toki Lisesi Obama İle Mizahi Röportaj Rerçekleştirdi

İşte O Röportaj:

TOKİ LİSESİ OBAMA GÜNDEMİNDE

Akabe TOKİ Anadolu Lisesi Okul Meclis Başkanı Mustafa KÜÇÜK (Muhtar) Okul Gazetesi mizah sayfasında yayınlamak üzere, Beyaz Sarayda Obama ile bir röportaj Gerçekleştirdi.

AKABE TOKİ ANADOLU LİSESİ MUHABİRİ: Sayın başkanım, öncelikle kendimi tanıtayım. Ben Mustafa Küçük, Şanlıurfa doğumluyum Akabe TOKİ Lisesi 11.Sınıf öğrencisiyim 2015/2016 Dönemi Okul Meclis başkanlığına aday oldum ve sizin gibi rekor bir tercihle okul öğrenci meclis başkanlığına seçildim. Aynı Zamanda Akabe Toki Lisesi gazetesi muhabiriyim.

ATL MUHABİRİ: Sayın Başkan Kısaca Kendinizi Tanıtır mısınız?

BAŞKAN OBAMA: Babam Kenyalı, Annem Amerikalı, ben melez oluyorum .Zaman zaman psikolojik çatışma içerisinde bulunuyorum. Bir Kenyalı mıyım yoksa bir Amerikalı mıyım diye. Aslında Amerikalıyım. Ben, OBAMA olarak, daha çok bir Amerikalıyım. Tüm tahsilimi Amerika’da Yaptım.2007 yılından itibaren ABD başkanıyım. Ben de senin gibi rekor bir tercihle başkan seçildim

ATL MUHABİRİ: Başkanım, verdiğiniz bilgiler için teşekkür ediyorum. Sayın başkan,Akabe toki Anadolu lisesi hakkında ne düşünüyorsunuz ?

BAŞKAN OBAMA: Ben,Akabe Toki Anadolu Lisesini,Losencılıs temel lisesine benzetiyorum Akabe Toki Lisesi fiziki kapasitesiyle,çevresindeki ferahlığıyla ,Öğretmen kadrosuyla, yönetim kadrosuyla ve öğrenci profiliyle çok özel bir konuma sahiptir.Aynen bizim Losencılıs Temel Lisesinde olduğu gibi.Toki Anadolu lisesinin geleceğini çok parlak görüyorum. Çünkü bu kadar güzel ,ferah ve dinamik kadroya sahip olan bu okul;çok yakın gelecekte herkesin gitmek istediği okul olacağına inanıyorum.

ATL MUHABİRİ:Sayın başkan,kurucu müdürümüz Yakup ERGENLİK’i tanıyor musunuz ?

BAŞKAN OBAMA: Yakup hoca çok samimi bir dostumdur.Washintonda, New Yorkta Ailece pikniğe gittiğimiz olmuştur.Hatta bir defasında benle Yakup hoca Aleskada tatil bie yapmıştık. Çok çalışkan bir dostumdur.Yakup hocayla yaşadığımız bir anıyı sizlerle paylaşmak istiyorum Eyyübiye Yenice yamaçlarında halamın torunları bulunmaktadır. Bunlar Kenya’dan Yemene göç etmişler.Birinci dünya savaşı esnasında da Urfa bölgesine yerleşmişlerdir.Şu anda,merkez Eyyübiye ilçesi,Yenice Mahallesi 125. sokakta ikamet etmektedirler.

Bu halamın torunlarının bir kayıt işlemi oldu.Bunlar Yakup hocaya gidiyorlar,Yakup hoca;okulun yeni açıldığını,bir çok ihtiyaçlarının olduğunu,bu nedenle okula bir bağışta bulunmaları talebinde bulunuyor.Hanı Yakup hoca eski dostum ya…Bu vesileyle halamın torunları benim yardımımı istediler.Yakup hocayı aradım,bağış için okul hesabına ne kadar yatırmam gerektiğini sorduğumda,Yakup hoca;on bin dolar yatırmamı söyledi.Tabi ben,süper bir devletin başkanıyım.Gerekirse elli bin,yüz bin dolar da yatırabilirim.Ancak,alt tarafı liseye yeni başlayacak bir çocuğun kaydı yapılacak.Yakup hocaya;ya hocam,biraz indirim yap,şunun şurasında bir kayıt,köy satın almıyoruz,diye para indiriminde ısrar ettim.Ne ise,sonunda bin dolarda anlaştık.Helal olsun,Yakup hoca benden bile bağış parasını aldı…

ATL MUHABİRİ: Teşşekür ederim.Sayın Başkanım Okulumuz tarihinde İlhan YİLMAZ adında bir öğretmenimiz ve idarecimiz vardı.İlhan hocayı duydunuz mu, onun hakkında ne dersiniz?

BAŞKAN OBAMA:ilhan hoca ile “Filistin Sorunu ‘‘ konulu bir uluslararası toplantıda tanıştım. İlhan hoca kürsüde,Filistin sorunuyla ilgili konuşma yapıyordu.Konuşmasında dedi ki;aslında İsrail Devleti diye bir devlet yoktur.İsrail bir kukla devletidir,esas olan ABD dir. ABD yi sorgulamak,soruşturmak ve eleştirmek lazım. Kahrolsun ABD ,kahrolsun ABD emperyalizmi diye kürsüde bağırdı.O sırada ben de ayağa kalktım ve dedim ki; ‘’ilhan bey,biraz sakin olun.Uluslararası bir toplantıdaki konuşmanın girişi böyle olmamalı’’diye söyledim.Bunun üzerine ilhan hoca; ‘’Sen Hüseyin misin, Obama mısın,Amerikalı mısın,Afrikalı mısın …Senin ne olduğun daha belli değil.Senin konuşmaya hiç hakkın yok’’ dedi ve üzerime yürüdü.O sırada salondakiler aramıza girdiler.Ama,neye uğradığımı şaşırdım.O anı hiç unutamıyorum.Şunu tüm samimiyetimle itiraf edeyim ki;İlhan hoca,olduğu gibi görünen ve göründüğü gibi olan bir şahsiyettir.

ATL MUHABİRİ :Sayın başkan Samimi açıklamalarınızdan dolayı Türkiye ve Şanlıurfa Adına Teşekkür ederim .Sayın başkan şu anda okulumuz müdürü olan Sadık KURT hakkındaki düşüncelerinizi alabilir miyim ?

BASKAN OBAMA: Sadık hocamı imam hatip yıllarından beri tanıyorum ‘’Ortadoğu Barışı’’ konulu Danimarka da bir toplantı olmuştu. O toplantıda sadık hoca,ortadoğuda kalıcı bir barışın sağlanabilmesi için, temel ilkelerle ilgili bir hitapta bulunmuştu. Konuşma kabiliyeti ve hitabı çok güçlü. Son derece etkindendim. Sadık hoca; samimi ,içten, insan onuruna değer veren coşkulu bir konuşma yapmıştı.O konuşmadan o kadar etkilendim ki,uzun süre dinimi bile değiştirmeyi aklımdan geçirdim.Böyle bir yöneticiye sahip olduğunuz için çok şanslısınız.Kendisine bol bol selamlarımı iletiniz ..

ATL MUHABİRİ:Aleyküm selam başknım.Sayın başkan çok teşekkür ederim.Şu anda okulumuz müdür yardımcısı Mehmet MACAR hakkındaki düşüncelerinizi alalım…

BAŞKAN OBAMA: Mehmet Macar,çok sevdiğim bir arkadaşımdır.Macar,bir okul idarecisinden çok,bir ordu komutanına benziyor.Hem de gayri nizami bir ordu komutanına benziyor.ABD nin savaş tarihinde anlatılır.Davranışlarıyla Macara benzeyen,Herald Hophman adında bir binbaşı varmış.Bu binbaşı,özellikle Wietnam savaşında çok büyük başarılar elde etmiştir.Macar,çok çalışkan ve arkadaşına sadık bir şahsiyettir.Okula büyük faydaları olduğuna,olacağına inanıyorum.Kendisiyle birlikte bu önümüzdeki yaz,Romada tatil yapmayı düşünüyoruz…Tabi o zamana kadar niyetlerimiz değişmezse…

ATL MUHABİRİ:Sayın başkan teşekkür ederim .Başkanım Okulumuz Öğretmenlerinden Savaş Boztaş,Matematik Öğretmenimiz Hakkında Ne Düşünüyorsunuz.O hocamızı tanıyor musunuz?? Savaş Hocayla bir telefon görüşmemiz olmuştu. Telefonda Amerika’daki öğretmenlerin çalışma saatleri,ek dersleri hakkında bilgi istemişti.O zaman gerekli açıklamaları yapmıştım. Ancak savaş hoca,meseleyi uzattıkça uzattı.Diğer tarafta Texsasta büyük bir olay olmuş, Texsas Valisi olayla ilgili bana bilgi vermek için telefonda bekliyor.Bir tarafta texastaki olay,diğer tarafta Savaş hocanın ısrarlı soruları…Tam bir psikolojik ikilemde kaldım.nerdeyse bunalıma girecektim.Neyse ki sonunda telefon görüşmemiz bitti.İşte Şavaş hocayla böyle bir maceramız olmuştu….

ATL MUHABİRİ: Sayın başkan Okulumuzun Bayan Müdür yardımcımız Gizem Gelir Oktay Hakkında ne düşünüyorsunuz.?

BAŞKAN OBAMA:Gizem hanımla Türkiye’de Kadına Şiddete hayır!! Seminerinde Karşılaştık. Gizem Hanımın kürsüde söylediği sözler beni çok duygulandırdı .’’Kadınlar İnsanca Yaşamayı hak ederler. Erkeklik Kadına vurmakla değil,onu Korumakla Gösterilir. Şiddet Kadınların Kaderi Olmasın... ‘’ Bu sözler Gizem hanımın Ne kadar Mütevazı ve çağdaş Olduğunu bana kanıtladı. Böylelikle, gelecek nesillerimizi kadın ve erkek ayrımı yapmadan iyi beyinlere emanet etmeliyiz.

ATL MUHABİRİ:Sayın başkan,teşekkür ederim.Son olarak,söyleyeceğiniz başka açıklamalarınız var mı?

BASKAN OBAMA:Rica ederim Mustafa (muhtar) Kardeşim.Akabe Toki Anadolu Lisesi öğrencilerine,Öğretmenlerine ,İdarecilerine ve mensuplarına sevgi,saygı ve selamlarımı iletiyorum… Ve hasetsen Muhtar;Okul öğrenci meclisi başkanlığında ve gazetecilik hayatında başarılar dilerim…

ATL MUHABİRİ:Çok teşekkür ederim başkanım…Ben de size başarılar diliyorum…

www.balıklıgöl.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.