banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin PYD nedir?

Tiryaki; Kültür merkezi bölgeye katkı sağlayacak

Kültür Merkezi Yapımı Danışma Kurulu toplantısı Şanlıurfa Vali Vekili Bahri Tiryaki Başkanlığında Valilik toplantı salonunda yapıldı.

Toplantının açılışı konuşmasını yapan Şanlıurfa Vali Vekili Bahir Tiryaki Şanlıurfa’nın Tarihi Turistik Tarımsal  Sosyal ve Ekonomik açıdan önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirterek Bölgede Atatürk Barajının yapılmasından sonra Tarımsal alanların sulanması ile birlikte bu alanlarda tarımsal üretime geçildiğini bunun yanı sıra Şanlıurfa’nın Tarihsel birikimi, Peygamberler şehri olması, Kültürel dinamikleri, Suriye ve Irak gibi ülkelere komşu olması münasebetiyle öneminin her geçen gün arttığını belirtti.

Geçtiğimiz günlerde yeni nüfus oranlarının açıklanması ile birlikte Şanlıurfa’nın nüfusunun artışa geçtiğini belirten Vali Vekili Tiryaki ilimizin Türkiye’nin en büyük  iller sıralamasında 8. yükseldiğini söyledi.

Bu artışa rağmen Nüfus yoğunluğunu Sosyal ve Kültürel alanlara ilişkilendirdiğinde ve bunun tarımsal alandaki konumuna bakıldığında Ekonomi ve Nüfus bakımından Türkiye’nin en önemli illeri arasında yer almasına rağmen Sosyal ve Kültürel endeksler bakımından ise tam tersi bir ilişkiyi ortaya çıktığını söyledi. Vali vekili Tiryaki konuşmasını şöyle sürdürdü; Bu bağlamda hükümetimizin açıklamış olduğu GAP Eylem Planı hem de yerel dinamikler olan Şanlıurfa Valiliği, Şanlıurfa Belediyesi ve vatandaşların talebi olan bir kültür merkezi projesini bir an önce hizmete açmayı arzu ediyoruz ve bununla ilgili olarak da ilimize önemli miktarda hükümetimiz kaynak aktarımı yaptı. Bu bağlamda yerel aktörler ve merkezi aktör olan Turizm ve Kültür Bakanlığı öncülüğünde bir çalışma yapacağız amacımız bu çalışmaların bir an önce neticelenmesi ve ilimizin ihtiyacı olan bir kültür merkezi ve kongre sarayının ivedi bir şekilde hizmete açılması olacaktır. Bu çalışmada emeği geçen tüm kuruluşlara teşekkür ediyoruz dedi.

 

İl Kültür Turizm Müdürü Selami Yıldız ise konuşmasında; Kültür Merkezi talebi Şanlıurfa’nın 30 yıllık bir özlemi GAP eylem planı çerçevesinde Şanlıurfa’ya bir kültür merkezi yapılması yönünde adımlar atılmıştı. Kültür ve turizm Bakanlığımız bunu 2011 yatırım programına almış bulunmakta dolaysıyla bunun bir değerlendirmesi yapılacaktır ve Urfa nasıl bir kültür merkezi istiyor değerlendirmesi yapılacaktır. Bu bağlamda uzmanlarımızın katılımıyla değerlendirme yapmaktayız.

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Merkezlerinden Sorumlu Daire Başkanı Faruk Çiftçi ise; Son yıllarda sürekli yatırım programında olan Şanlıurfa Kültür Merkezi çok uzun bir süre beklemesine rağmen kendine bir yer bulamadı. Ancak bu geçtiğimiz 2 yıl içerisinde GAP Eylem Planı nedeniyle kendine bir faaliyet alanı buldu. Bizler kültür merkezinin il bazında ihtiyaçları nelerdir, elimizde uygulanan projeler var ama ilin bizzat kendisinden ihtiyaçlarının temel de ne olduğunu öğrenebilmek için böyle bir toplantıyı talep etmiş olduk bu konuda Valiliğimiz bir komisyon kurarak öncülük yapmış bulunmakta dedi. Çiftçi yapılacak olan kültür merkezlerinin içerisine öncelikle çok amaçlı kullanılan büyük bir salon oluşturarak Bakanlığımızın ildeki birimlerinin ihtiyaçlarına cevap verebilecek mekânları oluşturmak istiyoruz dedi.

Şanlıurfa Vali Vekili Bahri Tiryaki’nin Başkanlık ettiği toplantıya Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Merkezlerinden Sorumlu Daire Başkanı Faruk Çiftçi, Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Güllüoğlu, Mimarlar Odası Başkanı Abdülkadir Güllüoğlu, Harran Üniversitesi Sanat Tarihi Bölüm Başkanı Cihat Kürkçü oğlu, Şanlıurfa Belediyesi Proje Danışmanı Prof. Dr. Bruno Kuasen ve projeden sorumlu koordinatör ve uzmanlar katıldı.

 www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.