banner2
Öne Çıkanlar Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul Mardin

Tılfındır'a cami yapılması için ses ver
Şanlıurfa’nın dini ve tarihi mekânlarından olan Tılfındır Tepesinin aslına uygun bir camii yapılmasını için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.



Kardeş olan Arap, Kürt ve Türk sahabeler tarafından Urfa Fetih edilirken sahabelerin burada iftar ettiklerini belirten Proje Danışmanı Necmi Kılıçal, “başta aziz hoca olmak üzere birçok kişi burada fetih camisi yapılmasını istiyor. Bu kadar çalışmaya rağmen yetkililerden herhangi bir ses ve yorum yapalım veya yapmayalım diye bir ses çıkmıyor.” dedi.





Şanlıurfa Belediyesi tarafından “Tılfındır” tepesinin diğer yüzü “Kızılkoyun”daki evler istimlâk edilerek turistik bir görünüme çevrildiğini sözlerine ekleyen Kılıçal, “yetkililere başvurmamıza rağmen ya bekleyin cevabı alıyoruz ya da orası sit alanı cevabını. 19 sahabenin geldiği iftar ettiği tepede cami yapılması için çalışmalarımız devam ediyor.





Urfa, 639 yılında İyad Bin Ganem komutasındaki İslâm ordusu tarafından, Bizanslıların elinden savaşsız olarak alınır.



Efsaneye göre, İslam ordusu kente girer, aylardan ramazan olduğundan herkes oruçludur. Ordu, adı geçen tepenin üzerinde konaklar ve iftarını açar.



o tarihten sonra bu tepeye, iftar tepesi anlamına gelen Arapça “Tell Futur” adı verilir. bu isim, günümüze “Tılfındır” olarak gelmiştir.

 


Haberin Videosu:

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.