banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Urfa Balıklıgöl Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

Ticaret Lisesi Mezunları 4. kez toplandılar VİDEO ve FOTOĞRAFLI

Şanlıurfa'nın en eski okullarından biri olan Ticaret Meslek Lisesi, 2009 yılında Şanlıurfa Ticaret Meslek Lisesi Derneği Eğitimci yazar Niyazi Kocadağ tarafından kuruldu.

Şanlıurfa Ticaret Meslek Lisesi’nin mezunları, yıllar sonra bir araya gelmenin sevincini yaşadılar.

Etkinliğe katılan ticaret lisesi mezunlarına ilk olarak geleneksel olarak ekmek arası lolaz ikram edildi. Daha sonra etkinliğe katılan birer konuşma yaparak emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Bu yıl 4'üncü düzenlenen etkinliğe Karaköprü Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, Ticaret Meslek lisesi mezunu aynı zamanda ünlü türkücü Zekeriya Ünlü, Hüseyin Karabulut, Genel Cerrahi Uzmanı operatör Doktor Turgay Yüksel, Mali Müşavirler odası başkanı Nihat Taş, İl Özel İdaresi kurulu müdürü Nesrin Direkçi, Kuyumcular odası başkanı Halil Demirci, Eğitimci yazar Misbah Hicri, Ticaret Meslek Lisesi Mezunları Dernek Başkanı, aynı zamanda yazar Niyazi Kocadağ, Dernek başkan yardımcıları, üyeleri ve Ticaret lisesi mezunları bir araya geldi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Konser öncesinde bir konuşma yapan Karaköprü Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, ''Ben ticaret lisesi mezunu değilim. Burada ne işiniz var diye sorabilirsiniz. Ama ticaret meslek lisesi mezunlarını seviyoruz. Fahri olarak bizlerde üyeyiz, sağ olsun Niyazi hocamız bizleri aradığında katılacağımı belirttim. Şunu vurgulamadan gitmek istemiyorum. Ticaret Meslek Lisesi benim toplumda gözlemlediğim kadarıyla çok başarılı şahsiyetler, işiyle üst noktalara gidebilecek ve yine diğer anlamda da topluma meslek gruplarında büyük başarılara ulaşmış olan büyüklerimizi yetiştirmiş bulunmakta, bu dönemde tekrardan önemsenmiş olması, tekrar ortaokul, lise bölümlerinin faaliyete geçmiş olması toplumumuz için bir kazançtır. Örgütlenmiş olmanız geçmişteki anılarınızı bugün yaşamanız, arasında sohbet olarak geçmesi aslında belki de dünya'da her şeye değer diye düşünüyorum ve bunun için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.'' Dedi.

Şanlıurfalı ünlü sanatçı Zekeriya Ünlüde ''Ticaret Meslek Lisesi'nin düzenlemiş olduğu bu gecede sizlerle birlikte olmaktan çok mutlu olduğumu belirtmek isterim. Çünkü bende bir ticaret lisesi mezunuyum. Her sene bu etkinlik yapılıyormuş inanın benim ilk defa haberim oldu. Dernek başkanımız Sayın Niyazi hocamız bana bir telefon açtı, abi bizlere çok mesajlar geldi. Zekeriya Ünlüde Ticaret Lisesi mezunu neden bu gecemize katılmıyor demişler. Niyazi hocamız ben sizin ticaret lisesi mezunu olduğunuzu bilmiyordum. Sağ olsun davet etti, bende bu gecede eski devre arkadaşlarımızla birlikte olmaktan çok mutlu oldum. Yanlız nedendir bilenmez ama ben bir türlü ben burada devre arkadaşlarımı göremedim. Gerçektende benimle beraber okumuş olan arkadaşları burada çok görmek isterdim. Ama olsun bu etkinlikte hepimizi bir araya getirenlere teşekkür ediyorum.'' Dedi.

Ticaret Meslek Lisesi Mezunları Dernek Başkanı Eğitimci Yazar Niyaz Kocadağ'da, ''2009 yılında bu derneği kurduğumuz zaman yine bizler gecemizi burada yaptık. Hiç kimse yoktu  o gecede birçok kişi dediki hocam bu derneği neden kurdun diye, bende onlara ben savaşmayı severim bu derneği bir yerlere getireceğiz ve hepiniz göreceksiniz. Çok şükür bu dernek bir yerlere geldi. Yönetim kurulu arkadaşlarımla beraber bunun gururunu ve heyecanını yaşıyoruz. Bu etkinlikler sadece benimle olmuyor. Yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar onlarla birlikte bu etkinliği yapıyoruz. Bu yükün çoğu yönetim kurulu üyelerimizin üzerinde, burada bizleri kırmayarak bu etkinliğimize gelen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum.'' Dedi.

Urfalı Sanatçı Hüseyin Karabulut'da ''Bu güzel günü bizlere yaşattıkları için dernek yöneticilerine çok teşekkür ediyorum. Bende bir ticaret lisesi mezunu sayılıyorum. Okulumu yarıda bıraktım, yoğun işlerimiz nedeniyle çok okumu bitiremedim. O dönemlerde okulda okuduğumuz yıllardaki arkadaşlarımızı burada gördüğüm için çok mutlu oldum. Eski anıları paylaştık. Tekrardan emeği geçen başkanımıza ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum.'' Dedi.

Ticaret Mesek Lisesi Mezunlarından Genel Cerrahi Uzmanı operatör doktor Turgay Yüksel'de ''Başta emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Yanlış hatırlamıyorsam 4-5 sene önce yine burda buluşmuştuk. O zamanlar katılım azdı bunun nedeni de o zamanlar kimse birbirini tanımıyordu. Bu tip etkinlikler diğer liselerde de oluyordu. Bizim lisede olmuyordu sağ olsun Niyazi hocamızın çabasıyla ticaret meslek lisesinde de bu etkinlikler olmaya başladı. Tekrardan emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.'' Dedi.

Her yıl olduğu gibi bu yılda Şehitlik çamlık kır bahçesinde geleneksel lolaz ekmek, İçli köfte, ağzı açık, ağzı yumuk, çiğ köfte ve peynirli helva ikramlarının olduğu geceye Ünlü sanatçı Zekeriya Ünlü  ve Hüseyin Karabulutu'un güzel şarkılarıyla  Ticaret Meslek Lisesi mezunları adeta kendilerinden geçti.

Daha sonra Şanlıurfaspor'un amigosi, Ünlü Sanatçıya 10 numaralı adının yazıldığı bir forma hediye etti.

Konser bitiminden sonra  geceye katılanlara plaket takdim edildi.

Haber, Kamera; Ömer ASLAN / www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.