banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP ak parti

Tek başına müze oluşturdu


Tarihi eşyaları biriktirmekteki amacının geçmiş yıllarda kullanılan tarihi eserleri gelecek nesillere taşıtmak olduğunu söyleyen 55 yaşındaki Mahmut Karakeçili, eserlerini evin bahçesinde sergilediğini söyledi. Karakeçili, ben bu tarihi eserleri devlete hibe etmek istiyorum. Bahçemde bir müzeden daha fazla tarihi eser bulunuyor. Eskiden kullanılan tarım alet ve ekipmanlar, halen okunamayan tarihi yazılar ve Hristiyanlığı temsil eden haç işaretinin işlendiği taşlarla beraber 800 çeşit tarihi eseri bahçemde sergiliyorum.” Dedi.

Karakeçili, 40 yıldır Karacadağ eteklerinden topladığı tarihi eşyaları evimin bahçesinde sergileyerek evimi açık hava müzesine çevirdim. Koleksiyonumu görmek isteyen vatandaşların buraya rahatlıkla gelebilirler. Rum, Ermeni ve Müslümanlara ait kabartmalar ve birçok eşyayı Karacadağ’ın eteklerinde topladım. Tarihe merakım dolayısıyla geçmiş yıllarda babam, dedem ve atalarımız tarafından kullanılan başta tarım aletleri olmak üzere, mutfak eşyaları, giysiler ve son elli yılda kullanılan elektronik eşyaları toplamaya başladım. Sonra Karacadağ’ın eteklerinden haç işaretinin, işlendiği taşlar tespit ettim. Bunları alıp müzeme ekledim. Gelen ziyaretçilerin ilgisini en çok bu kabartmalı taşlar görüyor. Tarım aletlerinden kağnı tekerleği, saban, döğen, yaban, anadut, tırmık, tırpan, dirgen, sepet, gibi alet çeşitleri bulunduğunu dile getiren Karakeçili, “Mutfak eşyalarından çeşitli ebatlarda kazan, tencere, sahan, ağaç kaşık, itmeli yayık, tespih çeşitleri, heybe, dülbentler,  gibi çok sayıda eşya bulunuyor" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.