banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Taziye Adlı Oyununu Sahneledi

Şanlıurfa Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından Şair Nabi Kültür Merkezi’nde ücretsiz olarak sahnelenen sezonun son oyunu “Taziye” adlı tiyatro ilgiyle izlendi.

      Murathan Mungan’ın kaleme aldığı 2 perdelik oyunun yönetmenliğini Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni A.Kadir Kırıcı yaptı.

      Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde sıklıkla yaşanan töre, aşiret, kan davası gibi konuların anlatıldığı oyunu sahneye ustaca uyarlayan Şehir Tiyatrosu Oyuncularının performansı izleyenlerden alkış aldı.

     Tiyatro oyunlarına gösterilen ilgiden oldukça memnun kaldıklarını ifade eden Şanlıurfa Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni A.Kadir Kırıcı, kendilerini yalnız bırakmayan tiyatro severlere minnettarlık duyduklarını söyledi.

      Kırıcı, “Murathan Mungan’ın yazdığı kendi yöremizde yaşanan olayları konu alan oyunumuzun ilgiyle izlenmesi biz tiyatroculara ayrı bir güç katmaktadır.  Şuan Devlet Tiyatrolarında da sahnelenen bu oyun sayesinde Urfalı hemşerilerimize önemli mesajlar vereceğimizi düşünüyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.