banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Tatlıses ismi Şanlıurfa'da müzeye verildi

İbrahim Tatlıses Müzik Müzesi hizmete açıldı

“Harrankapı Doğu Surları’nın Açığa Çıkarılması” projesi kapsamında Harrankapı’da “Yasinin Kahvesi” olarak bilenen mekân, Şanlıurfa Belediyesi’nce restore edilerek “İbrahim Tatlıses Müzik Müzesi”ne dönüştürüldü.

Öte yandan Harrankapı’da restore edilen ayrı bir mekânı ise Kültür Salonu olarak hizmete açan Şanlıurfa Belediyesi, buraya ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen’in ismi verdi.

Kentte yürütülen tarihi koruma ve onarım çalışmalarında Belediye Başkanı Fakıbaba ve ekibine fikir hocalığı yapan ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen isminin böyle bir mekâna verilmesinden onur duyduğunu belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.  

Şanlıurfa Eski Valisi Muzaffer Dilek, TKB Danışma Kurulu Başkanı, ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, Şanlıurfa Vali Yardımcısı Bahri Tiryaki ve Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Belediye Başkan Yardımcıları, TKB Üyesi başkanlar ve çok sayıda davetlinin katıldığı törenle hizmete açılan “İbrahim Tatlıses Müzik Müzesi - Prof. Metin Sözen Kültür Salonu” artık Urfalı müzisyenlere, mahalli sanatçılara ve araştırmacılara hizmet verecek.

 

FAKIBABA’YI ARAYAN TATLISES HEMŞEHRİLERİNE SELAM SÖYLEDİ

Tarihin sıfır noktası, medeniyetlerin beşiği, sıra gecelerinin diyarı, bağrında birçok müzik üstadını yetiştiren kadim şehir Şanlıurfa, hemşehrisi Tatlıses’e olan sevgilerini ismini verdikleri Müzik Müzesini hizmete açarak bir kez daha kamuoyuna duyurma şansı yakaladı.

 Mart ayında geçirdiği silahlı saldırı sonrasında ağır yaralanan ancak her geçen gün sağlık durumunun iyiye gittiği öğrenilen Sanatçı İbrahim Tatlıses’in isminin verildiği müzik müzesi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Açılış sonrasında gazetecilere bir açıklama yapan Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba kendisini telefonla arayan Sanatçı Tatlıses’in sağlık durumunun her geçen gün iyiye gittiğini müjdeleyerek en kısa sürede Urfa’ya gelmek istediğini ve isminin verildiği Müzik Müzesini ziyaret edeceğini söyledi.

Şanlıurfa’da tarihe, kültüre ve sanata ellerinden geldiği kadarıyla destek olmaya çalıştıklarını ifade eden Fakıbaba, Urfa’ya mal olmuş tüm sanatçılara, her konuda kendilerini yalnız bırakmayan kültür ve tarih araştırmacılarına, ismini sayamadığı tüm çalışanlara minnettarlık duyduğunu kaydetti.

 İsminin Kültür Salonuna verilmesinden mutluluk duyduğunu ifade eden diğer bir isim ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr Sözen, son yıllarda Şanlıurfa’da büyük değişimlerin yaşandığını, tarih ve kültür adına önemli projelerin hayata geçirildiği belirterek Urfa’da olmaktan Tarihi Kentler Birliği Şanlıurfa Buluşmasına katılmaktan duyduğu memnuniyeti aktardı.

3 gün boyunca gördükleri misafirperverlik karşısında başta Şanlıurfa Belediye Başkanı Fakıbaba ve ekibine teşekkür eden Prof. Dr. Sözen rahatsızlanmasına rağmen isminin verildiği Kültür Salonunun açılışında ve İbrahim Tatlıses Müzik Müzesinin açılışında yer almak istediğini, bu yüzden hasta yatağından kalkarak geldiğini ifade etti.

İbrahim Tatlıses Müzik Müzesi - Prof. Metin Sözen Kültür Salonunun açılışının ardından Sıra Gecesi Topluluğunun mini konserini dinleyen davetliler ekibinin arasında oturarak Urfa türkülerine eşlik ettiler.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.