banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Tarihi Medresede Mevlid coşkusu

Mardin’in Tarihi Zinciriye Medresesi Camii’nde kadınlara yönelik Mevlit Kandili programı düzenlendi. Uzun bir aradan sonra ilk defa düzenlenen program Yay Camii Kız Kur’an Kursu Öğreticisi Tuba Alkanoğlu’nun okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle saat:13.00’te başladı.

İl Müftü Yardımcısı Şadiye Yılmaz, Mevlid kandilini kutlayarak başladığı konuşmasında. Hz. Muhammed’in doğum yıldönümünün İslam âlemini sevgiyle, muhabbetle kuşatmasını diledi. Yılmaz, “14 asır önce dünyaya teşrif ettiğinde nasıl ki cehalet yok oldu, nasıl ki insanlık vahşetten kurtuldu, rahmete erdi ise bugün Mevlidi yeniden milletimizi, âlemi İslam’ı sevgiyle, muhabbetle, rahmetle kuşatsın.” dedi.

İl Müftü Yardımcısı Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü; “Kandil gecelerinde bize soruyorlar, ‘Hocam, bu gece ne yapalım, kaç rekât namaz kılalım, ne kadar Kur'an okuyalım, nasıl bu geceyi ihya edelim?’ İşte bu sorunun cevabı, bu geceyi en güzel bir şekilde ona karşı ümmet olarak, her birimize düşen üç vazifeyi yerine getirmeye karar vererek ihya edeceğiz. Birincisi anmak, ikincisi anlamak, üçüncüsü yaşamak… Önce anmak, bizim bu konuda elhamdülillah hiçbir sorunumuz yok. Resulü Ekrem’i hep muhabbetle yâd ediyoruz. Her an O’nun mübarek ismi şerifini duyduğumuzda elimizi kalbimize koyuyoruz, ‘salat ve selam senin üzerine olsun ya Resulullah’ diyoruz. Namazlarımızda, ezanlarımızda, şehadetlerimizde O’nun adını idrak ediyoruz. Hz. Peygambere karşı asıl vazifemiz, O’nu örnek almak ve hayatımızda yaşamak… O’nun gibi mazlumun yanında yer almaktır. O’nu bir baba, bir eş, bir dost, bir komşu olarak anlamamız gerekiyor.”

“Biz adalet ve merhamet Peygamberinin ümmetiyiz.” Yılmaz, “Böyle bir Peygamberin ümmeti olmakla Cenabı Hak bizi şereflendirmiş ve O Peygamberin doğumunun Hicri takvime göre 1445. yılını idrak ediyoruz. Böyle bir Mevlit Kandilinin tekrar O’nun getirdiği rahmetin, merhametin bütün insanlığa yayılmasına vesile olmasını Cenabı Hak’tan niyaz ediyorum. Yüreklerimizden, çocuklarımızın yüreklerinden Muhammed Mustafa sevgisi hiçbir zaman eksik olmasın.” dedi.

Programda Ayhan Yücesoy Kur’an Kursu Öğrenciler çeşitli ilahiler seslendirilirken, Hz.Ebubekir Kız Kur’an Kursu Öğreticisi Gülbahar Ektik tarafından Mevlid-i Şerif okundu. Mardinli bayanlar tarafından yoğun il gören Program, İl Vaizesi Deniz Seçilmiş’in yaptığı dua ile sona erdi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.