banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Erdoğan Başbakan

Tarihi dokuları gün yüzüne çıkarılıyor


Cami Kebir Mahallesi Subaşı Konağı’nda yanında Eyyübiye Belediyesi tarafından açılan Ahşap Oymacılığı Atölyesi’nde tarihi meslek gün yüzüne çıkıyor. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclisi Başkan Vekili Ahmet Kaytan’ın atölyeye yapmış olduğu ziyarette Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ve Eşleri Ayşe Ekinci ev sahipliği yaptı. Meclis Başkan Vekili Ahmet Kaytan’ın yapmış olduğu ziyarette atölye ustası Enver Çoban’ın yapmış olduğu çalışmalar incelendi.

Atölyede, gül ağacından yapılan kuran i kerim rahlesi, ceviz ağacından sandık, beşik,  küçük hediye sandıkları ve kadınlar için ayna çerçevesi el yapımı ile üretilip çoğaltılıyor.  Ahşap ürünleri Atölyede Ustabaşı Enver Çoban ile 5 kalfası tarafından yapılıyor. Eyyübiye Belediyesi, atölye ile hem kaybolan değerleri gün yüzüne çıkarmak, hem de işsiz gençlere yönelik istihdam sağlamayı planlıyor.

Ahşap atölyesine sık sık ziyarette bulunarak yapılan çalışmaları yerinde gören Eyyübiyesi Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Büyükşehir Başkan Vekili Ahmet Kaytan’ın yapmış olduğu ziyaretten dolayı bir açıklama yaparak; “Burada çok güzel ürünler ortaya konmuş. Atölyede usta olarak görev yapan Enver Bey’e ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.  Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekilimiz de güzel olduğunu ifade ettiler. Başkan Vekilimiz burayı gördükten sonra ilimizle ilgili geçmişe dönük olan çalışmalarla birlikte ilimizin tanıtımına büyük katkı sunar sizleri bizleri mutlu etti ve şevklendirdi. İlimizin bütün güzellikleri ve değerleri bu ahşap atölyesinde sergilenmiş durumda, gerek Balıklıgöl olsun gerek Hz. Peygamber Makamı olsun,  Mozaikler olsun, Göbeklitepe olsun, Harran olsun, bütün bu unsurlar ağaca aktarılmış. Burada yapmaya çalıştığımız husus bu geleneği sürdürmektir. Burada emeği veren ustaların sayısını artırmak istiyoruz. Bu anlamda biz 23 kişiye ahşap oymacılığı atölyesiyle ilgili kurs vereceğiz. İlçemizin değişik mahallelerinden çok büyük talep var. Çoğu bayan. Bunlar burada hem sanat öğrenmiş olacaklar hem de buradan sağlayacakları gelirle birlikte ailelerine katkıda bulunacaklar. Bir kez daha emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ahmet Kaytan ise yapmış olduğu ziyaretten dolayı bir açıklama yaparak; “Belediye başkanımızı tebrik etmek istiyorum. Öncelikle sanata ve sanatkâra sahip çıktığı için ve Enver Bey’e de teşekkür ediyoruz. Benim çalışma arkadaşımdı. Belediyede uzun yıllar birlikte çalıştık. Bu sanatı icra ettiğini biliyorduk. Ancak ona uygun mekanları bir türlü oluşturamamıştık. Bundan dolayı Sayın Mehmet Ekinci’ye teşekkür ediyoruz. Sanatçıya ve sanata sahip çıktığı için. Burada üretilen malzemeler Şanlıurfa’nın özünü barındırıyor. Memleketimizin bütün tarihi ve geçmişini buradan bütün dünyaya ulaştırmak  için bir çalışma gerçekleştirmişler. Bir de kurs verilecek. Bu son derece memnuniyet verici. Ben tekrardan başta başkanımıza ve ustamıza teşekkür ediyoruz.” Dedi.

Atölyede Başkan Mehmet Ekinci’ye eşlik eden Ayşe Ekinci ise kısa bir açıklama da bulunarak, “Başkanımızla ve belediye başkan vekilimizle birlikte buraya gelmekten çok mutluluk duydum. Uzun bir süredir buraya gelmeyi arzu ediyordum, bugüne nasip oldu. Ustamız Enver Bey’in ahşaba  bakışına hayran kaldım. Bunu bizim belediyemizin adı altında yapıyor olması bizi daha çok mutlu etti. Bunlar bizimle birlikte çocuklarımıza kadar gidecek. kaybolmayan değerler olarak yerini alacaktır. Buraya gelen bayan kursiyerlerin kurs alıp ekmeklerini kazanmaları çok önemli, bu manada mükemmel bir olaya imza atan başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Son olarak yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren atölye ustası Enver Çoban ise Başkan Mehmet Ekinci’ye teşekkür ediyor, bizlerden hiçbir zaman desteğini esirgemedi. Kendisine bu projeyi gösterdiğimiz de, hemen onay verdi. İlimizin ve Eyyübiye’mizin değerlerine sahip çıkma ve bir nebzede olsa insanlara ekonomik katkıda bulunmak için çalışıyoruz. Bu manada bizlere hiçbir desteğini esirgemeyen Başkanımıza sonsuz teşekkür ediyorum” sözlerini iletti.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.