banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Tarihe Yolculuk turları başladı

Şanlıurfa’da yaşayan ve bu güne kadar kentin bir çok tarihi mekânını gezme imkanı bulamayanlar Şanlıurfa Belediyesi tarafından İlkbahar ve Sonbahar aylarında Tarihe Yolculuk turuna çıkartılıyor.
Geçtiğimiz ilkbahar ayında bin 71 kişinin tarihe yolculuk turana Şanlıurfa Belediyesiyle birlikte çıktı.
 Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün organizasyonunda Tarihe Yolculuk turları rehberler eşliğinde gerçekleşiyor. Her hafta Cumartesi günleri Şanlıurfa Belediyesi önünden kalkan otobüsler Tarihe Yolculuk turlarına Harran’da başlıyor.
Bazda Mağaraları, Çoban Mağaraları, Hanel Bağrur Kervan Sarayları, Şuayip Şehri, Soğmatar ve Göbeklitepe’de son buluyor. Daha önce hiç Tarihe Yolculuk turuna katılmayanların tercih edildiği müracaatlar Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne yapılıyor. Tarihe Yolculuk turuna çıkanların kumanyaları Şanlıurfa Belediyesi tarafından dağıtılıyor.
Daha Çok Yeni Atanan Öğretmenler Tarihe yolculuk Turuna Çıkıyor
Ekim ayında başlayan Tarihe Yolculuk turlarının Sonbahar gezisine geçen hafta Perşembe ve Cumartesi günleri başladı. Yaklaşık 130 kişinin faydalandığı Tarihe Yolculuk turlarının Sonbahar gezisinde bu hafta sonu 80 kişinin katılması bekleniyor. Sonbahar ayındaki Tarihe Yolculuk turlarına daha çok Şanlıurfa’ya yeni atanan öğretmenlerin müracaat ettiği bildirildi. Yeni atanan öğretmenler Tarihe Yolculuk turlarıyla Şanlıurfa’yı daha yakından tanıma fırsatı buluyor.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.