banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul

Talebeleri, Said Nursi'nin soyağacına nasıl tepki verdi?

Bediüzzaman Said Nursi'nin soy ağacını açıklayan Prof. Dr. Ahmet Akgündüz'ün çalışmasına Bediüzzaman'ın talebeleri ilk değerlendirmeyi yaptı.

Basın toplantısından sonra söz alan ağabeyler ve katılımcılar şunları söyledi:

Mehmet Fırıncı:
Bu güzel çalışmayı tebrik ve teşekkür ediyoruz. Hz. Bediüzzamanımızın Resulullah'ın (asm) neslinden gelmiş olması ayrı bir fazilet olarak kabul ettik. Memnun olduk. Üstad'ın, Risale-i Nur'u telif ederek insanlığa en güzel hakikatleri sunması zaten onun kim olduğunu bize sunuyordu.

Abdullah Yeğin:
İslamiyet meydandadır. Kur'an-ı Kerim gibi bir kitabımız vardır. Kelamullah olduğu çok delillerle ispat olmuş. Kur'an bizi kardeş ilan ediyor. Irkçılık, Kürtçülük, Türkçülük, Arapçılık vs. Bu ırkçılığı uyandıran avrupa değil mi? Müslümanları müstemleke etmek için çıkarıyorlar. Şeytani bir oyun. Bizi birbirimize düşürüyor. Bu gibi çalışmalar ilmin konuşmasıdır. Her şeyden önce Allah'ın kuluyuz, Müslümanız. Irkçılığa kulak asmayız. Cenab-ı Hak bizi insi şeytanların şerrinden muhafaz etsin.

Hüsnü Bayram:
Bediüzzaman'ın en büyük çalışması Risale-i Nur'dur. Bu dehşetli asırda küfrü mutlak İslamı yıkmak için uğraşıyor. Risale-i Nur mücadele etmiş. Risale-i Nur küfri fikirleri ilzam ediyor. Nur talebeleri kanaat ediyordu. Bu çalışma takdire şayandır. Bediüzzaman'ın gayesi Kur'an'a hizmettir. Nurlar Kur'an hizmeti adına alakadardır diyor. Kıyamete kadar başka şahıs gelmediğini teyit ediyor. Risale-i Nur'un aynen neşredilmesini Üstad istiyor.

Nusret Hoca:
Nur şakirtleri biribirinin yardımına koşmalıdır. Cenab-ı Hak ebeden razı olsun.

Prof. Dr. Nevzat Tarhan:
Veriye dayanarak müthiş bir tespit yaptığı için Akgündüz hocaya teşekkür ederim. Musul'da, Irak'ta dolaşarak senelerini verdi. Herkes kıyamet bekliyor. Aslında kıyamet koptu şu anda. Türk ve Kürt ırkçılarının başına kıyamet koptu. İnşallah iyi günlere vesile olacak.

Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş:
Sıradan bir basın toplantısı değil. Tarihi bir olaya şahitlik ediyoruz. Böyle bir araştırmayı yapacak ikinci bir Ahmet bey var mı? Keşke olsaydı. Bunun altında uzun bir emek var, sabahlara kadar süren çalışma var. Kendisine teşekkür ederiz. Önemli bir uyanış hadisesinin menşeinin açıklanmasıdır.

Ahmet Bilgi-Funda Demirer-Ömer Çelebi / Risalehaber.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.