banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Suruç MHP ABD

Tahiroğlu; Mevlit kandilini iyi anlamak lazım

14 Şubat 2011 Pazartesi günü kutlanacak olan Mevlid Kandili münasebetiyle İl Müftüsü Ramazan Tahiroğlu bir kutlama mesajı yayınlamış olup, mesaj aşağıya çıkarılmıştır:

 

14 Şubat 2011 Pazartesi'yi Salı' ya bağlayan gece insanlık için bir hidayet rehberi, fazilet meş'alesi ve alemlere rahmet olarak gönderilen sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV) 'in Mevlid Kandilidir.

 

Şüphesiz bu gecenin bütün Müslümanlar nazarında müstesna bir değeri vardır. Zira kainatın efendisi varlıkların en şereflisi Hz. Peygamberin evrensel risaletini, yüce ahlakını ve örnek hayatını bütün insanlığa yeni bir ruhla anlatmak maksadıyla asırlardan beri bu gece; İslam âleminde "Mevlid Kandili" adıyla kutlana gelmiştir.

 

Esasen bu kutlu hadiseyi ruhuna uygun olarak anlamak ve değerlendirmek için O'nun gönderiliş gayesini çok iyi anlamak gerekir.

 

Peygamberler zincirinin son halkası olarak gönderilen efendimiz, cehaletin her türlüsüne karşı savaş açmış, getirdiği ilim ve tefekkür anlayışıyla karanlıkları aydınlatmış, hak, eşitlik, merhamet, sevgi, hoşgörü gibi ilahi ve evrensel prensiplerle insanı insana kul eden zincirleri kırmış, güçsüzün, yetimin, yoksulun ve kimsesizlerin koruyucusu olmuş, sevgi ve saygıyı yaygınlaştırarak, kin, nefret ve haset gibi kötü duyguları ortadan kaldırmak suretiyle kardeşliği pekiştirmiş böylece kan ve gözyaşını sona erdirmiştir.

 

Esasen bu hususta biz Müslümanların büyük sorumlulukları olduğunu belirtmek istiyorum. Hz. Peygamberin açtığı manevi pencereden çağın insanı olarak bir hidayet meş'alesi olan Allah'ın elçisini her yönüyle iyi tanımalı, O'nun yüce hayatını, insanlara tebliğ ettiği ahlakı değer ve faziletleri çok iyi kavramalı ve hayatımıza uygulamalıyız.

 

Bu duygu ve düşüncelerle Şanlıurfa halkının ve İslam âleminin mübarek Mevlid Kandilini tebrik eder, bu gecenin bütün insanlığa huzur ve barış getirmesini Cenabı Hak'tan niyaz ederim.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.