banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa karbonmonoksit Balıklıgöl Tomas Wiesner

Süryani Manastırına Urfa'dan Ödül!

Şanlıurfa Rehberler Odası turizm haftası nedeniyle başta Mardin Deyrul Zafaran Manastırı Saliba Özmen olmak üzere bazı kurum ve şahısları turizme katkıları nedeniyle ödüllendirecek.

Şanlıurfa Rehberler Odası (ŞURO) Başkanı Mehmet Kamil Türkmen yaptığı açıklamada;

Turizm insanların dinlenme ziyaret etme, farklı kültürleri tanıma gibi ihtiyaçlarına cevap vermenin yanı sıra ülkelerin ekonomik yaşamında ağırlığını giderek hissettiren bir sektördür.

Dünyada yazılı kaynaklara geçmiş ilk rehberler Mısırlı rahipler olarak anılmaktadır. Amaç, toplumu rehberlik hizmetinin niteliği, gerekliliği ve saygınlığı konusunda bilgilendirmek, dikkati turizmin, tarihi, kültürel varlıkların önemi ve sürdürülebilirlik konusuna çekmektir. Uygarlık tarihinin merkezi kabul edilen Mezopotamya farklı din, dil, mezheplerin binlerce yıldır bir arada yaşadığı bir coğrafyadır. Bu bölgeyi henüz gezememiş, görememiş insanlara hizmet sunmak doğru bilgi ve bulgularla kamuoyunu aydınlatmak bizlerin asli görevidir.

Ülkemizde bu coğrafya içerisinde meydana gelen gelişmeler, barış dostluk ve kardeşlik çerçevesinde çözüm sürecinde bir bahar havası oluşturmuştur.

Bu sektör içerisindeki oyuncular olarak bölgemizde öne çıkan inanç ve kültür turizm, tarih, çevre, doğa, sosyal veya benzeri varlıkların değerlerinin tanıtılmasını, yaşatılan kültürel mirasımızın korunmasını, bu konuda sektör paydaşlarının ve halkımızın bilinçlendirilmesi için yaptığımız çalışmalar sonucunda bölge turizmine katkıda bulunanları kamuoyuna afişe etmek duyurmak ve onları ödüllendirmek için 21 Şubat Dünya Rehberler günü Programı kapsamında;

İnanç turizmi kapsamında bölgeye sağladığı katkılardan dolayı Mardin Deyrul Zafaran Manastırı hizmet edenleri adına Metropolit Saliba ÖZMEN beye

Cazibe merkezleri geliştirilmesi kapsamında sokak sağlıklaştırma uygulamalarında yoğun çaba sarf eden ve bu çalışmaları ile her kesimden takdir gören Şanlıurfa Valiliği İl Özel İdaresi KUDEB birimi adına

Bölge Turizmine Rehber ve eğitimci ve yazar olarak büyük katkı sağlayan meslektaşımız Sayın Hasan Kırmızı ya.

Kültürel mirası koruyarak eski evleri restore etme, Kendimi kentimi tanıyorum projesinde çocuklara turizm bilincini yaşatma ve çıkarmış olduğu dergilerden dolayı ŞURKAV vakfına ödül ve plaketler verilecektir

Oda olarak biz Rehberler Bölgemizi doğru ve en iyi şekilde tanıtmak, bölgemizde ki yöneticiler, turizmciler ve sivil toplum kuruluşları ile uyum içerisinde turizm sektörüne yön verme çabalarımızla sektörün ve bölge ekonomisinin gelişmesini sağlamanın gayreti içerisinde olacağız.

Ülkemiz ve bölgemiz turizminin Dünya sıralamasında hak ettiği yere yükseltmek için sektörünün diğer çalışanları ve asli oyuncu olarak biz rehberler önemli katkılar sunmaya devam edeceğiz.
 

 

21 ŞUBAT DÜNYA REHBERLER GÜNÜ  PROGRAMI

 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı

 

Saydam Gösterisi

(Şanlıurfa'da Rehberliğin Gelişimi)

 

Açılış Konuşması

M.Kamil TÜRKMEN (ŞURO Bşk.)

 

Şanlıurfa Turizmine Bakış

Sayın Ramazan SEÇİLMİŞ

(Şanlıurfa Valisi) tensip buyururlarsa

Turizm Ödüllerinin Takdimi

Kokteyl

Yer: 21 Şubat 2014  OTEL EL RUHA  SAAT:10.30-11,30

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.