banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Suruç Kadın Kültür Merkezi Öğrencileri Sinemada

Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan’ın himayesinde kurulan Şanlıurfa Merkez ve İlçelerinde bulunan 25 Kadın Kültür Merkezinde çalışmalar sürüyor.

Suruç Kadın Kültür Merkezi 2.kademe Okuma yazma örencilerine İlçe Kaymakamlığı tarafından kurs bitirme hediyesi olarak sinema  gezisi düzenlendi. 

Sinemada güzel vakit geçiren kursiyerler, ilk defa sinemaya gittiklerini söylediler. Özellikle yaşı büyük olan iki kursiyer sinemayı hep duyduklarını ama nasıl bir yer olduklarını bilmediğinden çok merak ettiklerini dile getirdi.

Birim sorumlusu İslim Kandemir,  bu etkinlik için kursiyerler adına ve  Kadın Kültür Merkezi adına Kaymakam Alpaslan Yılmaz'a teşekkür etti.

 

Kadınlar "İslamda Aile Hayatı ve Kadının Rolü" Konulu Seminere Katıldı

Devteşti (2) Kadın Kültür Merkezinde "İslam’da Aile Hayatı ve Kadının Rolü" ve "Yanlış Töre ve İnanışlar" konulu seminerler düzenlendi.

Seminer İl Müftülüğünden gelen, Müftü Yardımcısı Şadiye Yılmaz ve Din Hizmetleri Uzmanı Ayşe Boloğur tarafından verildi.

İlk olarak bayanlara "İslam da Aile Hayatı ve Kadının Rolü" adlı seminer Şadiye Yılmaz tarafından sunuldu. Şadiye Yılmaz selamlama konuşmasından sonra sözlerine şöyle devam etti " İslam aileye önem verir, Kadın ailenin temel taşıdır, huzur ve güven kadın sayesinde sağlanır" dedi.

Kadın haklarının neler olduğu ve kadının aile içindeki rolleri anlatıldı. Mutlu bir aile olmak için aile de, sevgi, saygı, hoşgörü, sadakat ve sorumluluk duygularının olması gerektiği vurgulandı.

"Yanlış Töre ve İnanışlar" konulu seminer ise Ayşe Boloğur tarafından sunuldu. Töre cinayetlerinin ne dini, ne de insani açıdan savunulacak ve dayandırılarak haklı bir yönünün olmadığını belirten Boloğur, "İnsanın her şeyin üstündedir, Rabbin verdiği canı alma yetkisine sahip değiliz" dedi.  Başlık parası almanın, küçük yaşta kız çocuklarını evlendirmenin, ailelerin berdel uygulaması yapmasının yanlış olduğunu vurguladı. Batıl inanışların da ele alındığı seminerde, sihir ve büyüye inanmanın, nazar boncuğu takma gibi davranışların doğru olmadığını anlattı.

Seminer sonunda Ayşe Hanım ve Şadiye Hanım bayanların sorularını cevaplandırdı.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.