banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

ŞURO Göbeklitepe kazıları için destek istedi

Konu hakkında bir açıklama yapan ŞURO başkanı Kamil TÜRKMEN amaçlarının Göbeklitepe nin en iyi şekilde anlatılmasını ve tanıtılmasını sağlamak olduklarını onun için bu gibi tanıtım projelerinde sponsor olacaklarını bildirdi.Bu projeye destek verenler arasında olmaktan mutlu olduklarını ,özellikle DOĞUŞ grubunun bu tarz kültürel mirası koruma projelerine desteklerini önemsediklerini bu bağlamda sayın Ferit ŞAHENK’ten kazı çalışmalarına ekonomik anlamda sponsor olmalarını istediklerini söyledi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik tarafından yapılırken, Göbekli Tepe Tanıtım Projesi’ne katkılarından dolayı ŞURO  Şanlıurfa Rehberler Odasına’na teşekkür plaketi verilirken Şanlıurfa daki rehberlerin kültür ve turizm konusundaki çalışmalarını takip ettiklerini söyledi.

ŞURO Başkanı TÜRKMEN Çünkü kazı çalışmaları yeterli ekonomik destek olmadığı için Şanlıurfa’nın hava koşulları müsait olduğu halde sadece ilk bahar ve sonbaharda yaklaşık 4 ay sürüyor.Bu imkanlar ve ekonomik destek sağlanırsa bu süre uzatılabilir.en az yılın 3/2 lik bölümü kazı mevsimi olarak kullanılabilir.Daha kazılacak çok bölgemiz var bunlar bir an önce açığa çıkartılır Dünya tarihi yeniden yazılır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.