banner2
Öne Çıkanlar Harran Üniversitesi Şanlıurfaspor ak parti Urfa Haber Urfa

ŞURKAV'dan Gençlerle Kültür ve Sanat Buluşmaları

13 Kasım 2018 tarihinde başlayacak faaliyetlerin ilki olan kültür sanat gezilerinde, Şanlıurfa Kurtuluş Müzesi, Geleneksel El Sanatları Merkezi, Geleneksel El Sanatları Müzesi, ŞURKAV Halilürrahman Kültür ve Sanat Külliyesi, Balıklıgöl Rızvaniye El Sanatları Külliyesi gezdirilecek ve geziler okul dönemi süresince devam edecek.

Etkinlikler kapsamında, 14 Kasım 2018 Çarşamba günü Saat 14.00’te ise Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeolog A.B.D. Başkanı Prof. Dr. Mehmet Önal tarafından öğrencilere kültür, tarih, arkeoloji ve turizm konulu bir konferans verilecek.

Gençlerle Kültür Sanat Buluşmaları’nda, gezilerin yanı sıra konferanslar ve resim yarışmaları da düzenlenecek.

Faaliyetlerle, öğrencilerin merak sahibi, araştırmacı, entelektüel niteliklerini öne çıkarmak, nitelikli bilgi edinilmesini sağlamak, Şanlıurfa kent ve kültür hayatının benimsenmesi, milli, manevi, kültürel değerlerin tanınması, kültürel değerlerin geliştirilmesi ve bu değerlerin korunarak gelecek nesillere, aktarılmasına katkı sağlamak amaçlanıyor.

Gençlerde insani ve kültürel değerlere karşı duyarlılık ve farkındalık oluşturmaya odaklı faaliyetlerle, toplumsal dayanışma ve bütünleşme sağlamanın yanında, öğrencilerin ders dışı kültür ve sanat faaliyetlerinde bulunmalarına fırsat tanınması hedefleniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.