banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Urfa Balıklıgöl Tomas Wiesner

Ş.Urfa'da servis anlaşmazlığı; öğrenciler rehin tutuldu -VİDEO-
Edinilen bilgiye göre olay, İsmail Nafiz Bayraktar Kız Lisesinde meydana geldi. İddiaya göre, Okul Müdiresi Hülya A. bir süre önce öğrencilere, anlaşmalı olduğu turizm şirketi ile anlaşma yapmalarını istedi. Bunun üzerine öğrenciler, kendi firmaları ile okula gelmeye devam edince, Müdüre, öğrencileri, bugün okul çıkışı bırakmayarak, sınıflarında rehin aldı. Öğrenciler, Müdirenin kendilerini bırakmaması üzerine ailelerine haber verdi. Kısa süre sonra okumla gelen öğrenci velileri, Okul Müdiresi ile görüşmek istedi. dışarı çıkmayan Müdüre öğrencileri dışarı bırakmadı. Sınıflarında bulunan öğrenciler, 1 saat boyunca pencereden dışarı bakarak ailelerinden yardım istedi. Bunun üzerine öğrenci velileri, okula girmek isteyerek Müdireyi linç etmek istedi. Okul yöneticileri tarafından polis ekipleri çağırılması üzerine olay yerine gelen çevik kuvvet ekipleri, öğrenci velilerini sakinleştirmeye çalıştı. Yaklaşık bir saatin ardından öğrenciler, polis ekiplerinin gelmesi ile okuldan çıkarıldı.

 

 

ÖĞRENCİLER GÖZYAŞI DÖKTÜ

Okuldan çıkan öğrenciler, yaşadıkları olayı korku dolu gözlerle anlatarak, "Okul Müdiresinin bizi böyle saatlerce zorla tutmaya hakkı yok. Biz bir saatten beridir, servisler yüzünden rehin tutuluyoruz. Sabah ta aynı bu konu yüzünden kavga çıktı. biz istediğimiz firma ile okula gelip gitmeye hakkımız var. Ancak okul idaresi kendilerinin anlaştığı firmalar ile gelmemizi istiyorlar. Bizde buna karşı çıkıyoruz. Bunun yüzünden saatlerce rehin tutulmamızın hakkı yoktur" diyerek gözyaşlarına boğuldu.

 

 

VELİLER İSYAN ETTİ.

Bazı öğrenci velileri ise, duruma tepki göstererek, "Okul Müdiresinin çocuklarımı rehin alması hiç hoş bir şey değil. okul dağılımı sırasında Okul Müdiresi, çocuklarımızın başka servisler ile gelip gitmesine karşı çıkarak, çocuklarımızı okuldan bırakmadı. Korku dola anlar yaşayan çocuklarımız bize haber ederek okula geldik. Burada gördüğümüz manzara hiçte hoş değildi. Çocuklarımız okul pencerelerinden dışarı bakarak yardım istiyorlardı. Bizde okula girmek istedik fakat Okul Müdiresi tarafından içeri alınmadık. Bunun üzerine olay yerine gelen polis ekiplerinin müdahalesi ile, yaklaşık bir saatin ardından çocuklarımızı okuldan çıkardık. Yetkililerin bu duruma bir çözüm bulmasını istiyoruz. Biz çocuklarımızı hangi firmayla göndereceğimize Okul Müdiresi karar veremez. Sonuçta servis paralarını ödeyen biz velileriz Okul Müdiresi değil." diye tepki gösterdi.

 

  Yaşan olayların ardından öğrenci velileri, Okul Müdiresinden şikayetçi olurken, okuldan çıkan öğrenciler servislerine binerek bir saatlik gecikme ile evlerine gittiler.  Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor

Adnan ÇELİK/Abdullah TOPRAK : GAPHA

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ!...


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.