banner2
Öne Çıkanlar Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul Mardin

Ş.Urfa'da Bediüzzaman Mevlidi bu akşam

Şanlıurfa, Büyük İslam Alimi Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin ruhuna ithafen bu akşam Dergah’ta okunacak mevlid-i şerif nedeniyle nur talebelerini karşılamanın heyecanı içerisinde.

 

Bütün İslam aleminin yakından tanıdığı ve dünyaca kabul gören Risale-i Nur eserlerinin müellifi olan Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri bilindiği gibi, Ramazan ayının 26’ıncı gecesine rastlayan 23 Mart 1960 yılında Şanlıurfa’da vefat etmişti. Bu nedenle Urfalı Risale-i Nur talebeleri, onun ilk defnedildiği yer olan Dergâh Camisi avlusundaki makamın hemen yanındaki Dergâh Camisinde uzun yıllardır mevlid okutuyor. Bu şekilde hem ona hem de ahirete göçmüş Nur talebelerine Fatihalar gönderiyorlar.

 

BEDİÜZZAMAN’IN TALEBELERİ DE KATILACAK

Bu yıl 25 Ağustos 2011 Perşembe akşamı yatsı-teravih namazından sonra Şanlıurfa Dergâh Camisinde okutulacak olan mevlid-i şerife birçok Nur talebesi ile Bediüzzaman’ın yakın talebelerinin katılması bekleniyor. Ayrıca il dışından gelen misafirleri ağırlamaya hazırlanan Urfalılar; vakıflarının, derneklerinin, medreselerinin, camilerinin ve evlerinin kapısını açarak 5-6 bin kişiye iftar yemeği ikram edecek. 

 

7-8 BİN KİŞİYE GÖRE HAZIRLIK YAPILDI

Başta Haliliye Vakfı, Bediüzzaman Vakfı ve Abdulkadir Badıllı grubu olmak üzere şimdiden 7-8 bin kişiye iftar verecek şekilde hazırlık yaptı. Haliliye Vakfı; merkez binalarında, Damat Süleyman Paşa Camisi’nde, Şehitlik Çamlık’ta ve evlerinde yaklaşık 5 bin, Bediüzzaman Vakfı; merkez binalarında 500, evlerinde 300, Abdulkadir Badıllı grubu ise; Zehra Camisi’nde 500, evlerinde 300 misafiri ağırlayacak.

 

DİYANET BAŞKANI GELİYOR

Öte yandan Kadir Gecesi’ne hazırlık yapan Şanlıurfa Müftülüğü ise, 30 bin kişiye Dergah’ta iftar yemeği hazırlıyor. Müftülük tüm Şanlıurfalıları davet ederken, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in de Kadir Gecesini geçirmek ve Kur’an-ı Kerim ziyafeti için Şanlıurfa'ya geleceği öğrenildi. 

İl Müftülüğü; Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ve Diyanet İşleri Başkanlığı üst düzey yetkilileri ile çevre il ve ilçe müftülerinin katılımıyla Kadir Gecesi gerçekleştirilecek olan Kuran-ı Kerim Ziyafeti, Mevlid-i Şerif, Hatim için son hazırlıkların tamamlandığını bildirdi. Şanlıurfa İl Müftülüğünden yapılan yazılı açıklamada, Diyanet işleri Başkanı Mehmet Görmez’in, bugün Şanlıurfa'ya geleceği özellikle belirtildi.

 

Müftülük Şanlıurfalıları ve diğer illerden gelecek misafirleri, Balıklıgöl Anfi Tiyatroda Cuma günü saat 17.30 da düzenlenecek olan Kur’an-ı Kerim ziyafetine davet etti. (İPEKYOL)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.