banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

Ş.Urfa'da 100 bin kişiye tirit

25 BİN EKMEK, 3 TON YOĞURT, 2 TON LİMON VE 1 TON SARIMSAK KULLANILIRKEN, YEMEK İÇİN KUYRUĞA GİREN VATANDAŞLAR SAATLERCE SIRA BEKLEDİ
- TİRİT ZİYAFETİ İÇİN 1 KİLOMETRE KUYRUK OLUŞTU
- GÖNÜLLÜ KURULUŞLAR AŞEVİ SORUMLUSU ALİ TOPAL:
- "KALABALIĞIN AYNISI DERGAH CAMİSİNDE DE VAR. TİRİT ZİYAFETİMİZ YAKLAŞIK 7 SAAT SÜRMEKTEDİR. 8 YERDEN DAĞITIM YAPILIYOR. KUYRUĞUN UZAMASI BİZİ SEVİNDİRİYOR"
- "1 KİLOMETREYE YAKIN ŞUAN KUYRUK SIRASI VAR. 1 KİLOMETRE DE DERGAH CAMİSİNDE KUYRUK SIRASI VAR. TOPLAM 2 KİLO METRE KUYRUK OLUYOR"

Şanlıurfa'da Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla 100 bin kişiye tirit ziyafeti verildi. Dünyada eşi benzeri olmayan tirit ziyafeti Türkiye'nin sadece Şanlıurfa ilinde verildi.
Şanlıurfa Valiliği, Belediye ve İl Müftülüğü'nün organizesinde Gönüllü Kuruluşlar Aşevi tarafından hazırlanan tirit yemeği, Hz. İbrahim Peygamber Camii ve Dergah Camii avlusunda vatandaşlara dağıtıldı. Yaklaşık 7 saat süren tirit dağıtımında uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar saatlerce sıra bekledi. Tirit ziyafetine Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, Emniyet Müdürü Sabri durmuşlar. Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Yücetepe, İl Müftüsü Ramazan Tahiroğlu, Gönüllü Kuruluşlar Aşevi sorumlusu Ali Topal ve çok
sayıda vatandaş katıldı. Tirit yemeği için 30 adet dana, 180 koyun, 25 bin ekmek, 3 ton yoğurt, 2 ton limon ve 1 ton sarımsak kullanıldı. 200 kişinin onlarca kazanda hazırladığı tirit sabah ezanıyla birlikte Şanlıurfalılara dağıtıldı.
Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla vatandaşlara ücretsiz tirit yemeği dağıttıklarını belirten Gönüllü Kuruluşlar Aşevi Sorumlusu Ali Topal, 100 bin kişinin açılan sofradan istifade edeceğini belirtti. Topal, Dünyada eşi benzeri olmayan bir tek tirit ziyafetinin Şanlıurfa'da olduğunu söyledi. Topal, "Bildiğiniz üzere bu tirit ziyafetimiz sadece Şanlıurfa'ya mahsus bir gelenektir. Yaklaşık 12 yıldan beridir devam ediyor. Kutlu Doğum Haftası nedeniyle tirit ziyafetini Şanlıurfalı olarak bizler yapıyoruz.
Burada Valiliğimizin, Belediyemizin, Müftülüğümüzün, Gönüllü Kuruluşlar Aşevinin ve Şanlıurfalıların tümünün katkısı var. Kutlu Doğum Haftasında dünya da eşi benzeri olmayan tirit ziyafeti Şanlıurfa'da oluyor. Yaklaşık 100 bin kişiye yakın bir katılım bekliyoruz. Bu beklememizde de haklılık derecemiz vardır. Yaklaşık 30 baş büyük hayvan, 180 tane küçük baş hayvan kestik, 25 bin ekmek kullanılmış. Bu ekmeğin 25 bini kayıtlı daha fazlası da olabilir. 3 ton yoğurt, 2 ton limon ve 1 ton da sarımsak kullandık.
Bu kestiğimiz etler 10 tona yakın olduğundan dolayı, o da her insanın tabağına 100 gram et gelse 100 bin kişiye dağıtılmış oluyor. Yemeklerin hazırlanmasında yaklaşık 200 kişi görev aldı, bugün 4-5 gündür görevdeler. Bugün 200'ün üzerinde görevli çalışmaktadır. Bu kalabalığın aynısı Dergah Camisinde de var. Tirit ziyafetimiz yaklaşık 7 saat sürmektedir. 8 yerden dağıtım yapılıyor. Kuyruğun uzaması bizi sevindiriyor. 1 Kilometreye yakın şuan kuyruk sırası var. 1 kilometre de Dergah Camisinde kuyruk sırası
var. Toplam 2 kilo metre kuyruk oluyor. Böyle bir etkinliği vatandaşlarımızın katılım göstermesi bizi hayli sevindiriyor. Bunun sebebi ise yemek değildir. Yalnız Peygamber Efendimizin ruhuna yapılan bir ziyafete katılıp, o havayı teneffüs etmek istiyorlar kardeşlerimiz. O sıraya giren kardeşlerimize de teşekkür ediyorum"
dedi.
Tirit ziyafetine katılan vatandaşlar ise, "Bugün Peygamber Efendimizin Doğum günü olduğu için çok mutluyuz. Her yıl böyle faaliyetlerin düzenlenmesini istiyoruz. Burada bütün emeği geçenlere de teşekkür ediyoruz"

İHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.