banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Sanlıurfa Gaziantep Akçakale

Ş.Urfa Berlin de

 kültür ve sanat merkezlerinden Berlin Kreuzberg Müzesi'nde sergileniyor. Serginin yanı sıra, "Urfa Berlin'de" teması altında düzenlenen etkinliklerle, onlarca medeniyete ev sahipliği yapan  "Peygamberler Kenti" Şanlıurfa'nın tarihi ve kültürel değerleri, 27 Mart- 2 Mayıs tarihleri arasında Avrupa'ya tanıtılıyor.

            Doğu ile Batı'nın birleşme noktası Berlin'de, dinleri, tarih ve kültürleri buluştuğu kent Şanlıurfa'nın değerleri tanıtılıyor.  Bu kapsamda,  "Tarihle Yolculuk" adıyla Berlin Müzesi'nde sergilenmeye başlayan fotoğraflarda Şanlıurfa'nın, camileri, hanları, tarihi sokakları, kervansaraylarıyla dünyanın en önemli şehirlerinden biri olduğu anlatılıyor.

Şanlıurfa Valiliği'nin himayesinde Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası'nın katkılarıyla düzenlenen, Fotoğrafçı Mustafa Cenker Koçak'a ait 50 çalışmasının yer alacağı "Tarihle Yolculuk" Fotoğraf Sergisi 27 Mart Cumartesi Saat 19.00' Berlin Kreuzberg Müzesi'nde yapılacak açılışla fotoğraf ve tarih severlerin beğenisine sunulacak.

Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan yapılacak olan etkinlikle ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Şanlıurfa tüm insanlığın görmesi, tanıması gereken bir medeniyet havzası olan Bereketli Hilal'in kilit taşı konumundadır. Bu coğrafyada binlerce yıldır büyük değerler üretilmiş ve bu değerler tüm insanlıkla paylaşılmıştır. Şanlıurfalıların bu değerlere öncelikle kendilerinin sahip çıkması ve tüm dünyayı bu değerlerden haberdar etmesi gerekmektedir. Yaptığımız çalışmalarla hem ulusal düzeyde hem de uluslar arası düzeyde Şanlıurfa'yı tanıtmaya devam edeceğiz. Bunun da semeresini hep birlikte alacağız. Bu anlamda gerçekleştirdiğimiz sergimize yaptığı katkılardan dolayı Ticaret ve Sanayi Odamıza da teşekkür ediyorum. Fotoğrafları sergilenen sanatçı Sn. Mustafa Cenker Koçak, şehrimizi fotoğrafladı ve burada bu çalışmayı yaparken Şanlıurfa'ya hayran kaldı bu çalışmanın uluslar arası platforma taşınmasında katkılarından dolayı teşekkür ediyorum." Dedi.      

Berlin'de, sergiyle eş zamanlı olarak, medeniyetler beşiği Şanlıurfa'nın, dinleri, tarih ve kültürleri buluşturan bir "merkez" niteliğinde olduğuna vurgu yapılacak etkinlikler düzenlenecek; Şanlıurfa'nın tanıtımına dönük kısa film gösterimleri ve buluşmalar gerçekleştirilecek.

Berlin Kreuzberg Müzesi'nde gerçekleştirilecek fotoğraf sergisi açılışına Vali Yrd. Salih Gelgeç, İl Genel Meclisi Başkanı Uğur Beyazgül, Ticaret ve San. Odası Meclis Başkanı Mehmet Sait Melik katılacak.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.