banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Twitter 140 kareter sınırını kaldırıyor mu? Twittera fotoğraf eleince kaç karekter kalıyor?

ŞUFSAD II.Dönem Fotoğraf Kursları Başlıyor

Kısa adı ŞUFSAD olan Şanlıurfa Fotoğraf Sanatçıları Derneği ikinci dönem Temel fotoğrafçılık kurslarını bu hafta sonu başlıyor.

Birinci Dönem Temel Fotoğrafçılık kursunu Şubat ayı içersinde açan ve bunu bir sergiyle tamamlayan ŞUFSAD, gelen talep üzerine ikinci dönemde herkese açık olmak kaydıyla ikinci dönem bir kurs açmaya karar verdi. 

 

Dernek Başkanı A.Rezzak ELÇİ yaptığı açıklamada şöyle dedi:

“Derneğimiz uzun bir suskunluk döneminden sonra, faaliyetlerini artırmaya karar vermiştir. Değişen, dönüşen yeni yönetimimizle birlikte, sesimizi herkese duyurmak için elimizden gelen gayreti göstermeye çalışıyoruz bu çaba içersindeyiz.

Görevi devraldığımız günden bu güne, çok kısa bir zaman içersinde, faaliyetlerimize hız verdik. Fotoğraf derneklerinin asli görevlerinden biri olan temel fotoğraf Kursları açmak ve bunları herkesimden insanların faydalanacağı bir faaliyet haline dönüştürmek için, elimizden gelen gayreti gösterme çabası içersindeyiz.

Yaklaşık iki ay önce açmış olduğumuz ilk dönem kursumuza, yaklaşık 10 kişi katılmıştır.

 

Çok kısa bir zaman içersinde kurs alan bu arkadaşlarımızın çekmiş oldukları fotoğrafları değerlendirmek suretiyle, çok hızlı bir şekilde Belediye Kültür Müdürlüğünden bir sergi günü aldık ve dernek üyesi diğer arkadaşlarımızla birlikte geçen haftalarda Belediye Sergi Salonunda bir sergi açtık. Açtığımız bu sergiden dolayı sanatseverlerden olumlu / olumsuz eleştiriler aldık.

Hatta birçok sanatsever, birçok vatandaş; “Urfa da böylesi bir derneğin varlığından çok da haberdar olmadığını, gördük… Aramızda ki iletişimin, hakikaten kopuk olduğunu gördük, temel hedefimiz ve çabamız bu kopukluğun çok kısa bir zaman içersinde giderilmesi…

Fotoğraf sanatına gönül veren her arkadaşımızı, derneğimiz çatısı altında toplamak.

Birlik ve beraberlik içersinde, faaliyetler yapmak, ulusal bazda etkinlikler düzenlemek.

Urfa da böyle bir potansiyelin oluğuna inanıyorum. Belki de birilerinin bu potansiyeli harekete geçirmesi… Bizimde temel amacımız bu potansiyeli harekete geçirmek.

en büyük dileğimiz fotoğraf sanatını Urfa’mız da belirli bir yere getirmek.

Bu amaçla yol almaya devam ediyoruz almaya devam edeceğiz!

Sayın Valimizden ve Belediye Başkanımızdan bize destek olmalarını istiyor ve bekliyoruz.

 

Sağ olsunlar Sayın Belediye Başkanımız sergi açılışımıza geldiler, sergimizi uzun uzadıya gezdiler sergimize büyük bir ilgi ve alaka gösterdiler.

Bu vesileyle kendilerine, derneğim adına tüm üye arkadaşlarım adına, kursiyerler adına bir kez daha teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum.

Bize desteklerinin devam etmesini temenni ediyorum.

En kısa zamanda Gümrük hanı içersinde bulunan derneğimizi ziyaret edeceğini söylediler.

İnşallah bu sözünü unutmaz en kısa zaman içersinde derneğimizi ziyaret ederler.

Tabi aynı ilgi ve alakayı Sayın Valimizden de bekliyoruz.

Hepimiz bir tek gayesi olmalı, o da, ‘Urfa’yı nasıl daha iyi tanıtırız, nasıl daha iyi bir konuma getiririz’ olmalı… Bu hafta Sonu açacağımız ikinci dönem Temel Fotoğrafçılık Kursunu, uzun bir süredir İstanbul’da yaşayan birkaç yıldır Fotoğraf sanatıyla iç içe olan Paris’te sergi açan deneyimli bir arkadaşımız verecek.

Kurs herkese açık bir kurs olacak. Doğrusunu isterseniz Kurs katılmak isteyen arkadaşlar için çok da öyle seçici değiliz, hatta kursa başlarken Fotoğraf makinesi olmayan arkadaşlarımız, bile bu kursa katılabilirler.

Bu işe merak saran; ‘ben bu işi öğreneceğim ve daha bilinçli ve daha güzel fotoğraflar çekeceğim’ diyorlarsa, gelip bu kursumuza başvursunlar.

 

Ben yetenekli değilim diyen arkadaşlara tavsiyem şudur:

Ben bu işin yarı yarıya yetenek ve eğitim işi olduğunu düşünüyorum. Yeteneğinizi eğitimle birleştirerek, sizlerde çok güzel kareler yakalayabilirsiniz, bu işi daha profesyonel bir düzeye taşıyabilirsiniz. Bunu da en kısa zamanda görmeniz için mutlaka bir bir yerden başlamalısınız, onun için diyoruz ki; başlama yeriniz ŞUFSAD olsun. Zaten kursu bitiren arkadaşlarımıza;

‘haydi güle güle’ demiyoruz… Tam aksine derneğe üye olup bütün faaliyetlerin içersinde olmalarını istiyoruz.” dedi.

2. Dönem temel fotoğrafçılık Kursu her hafta Cumartesi günü 15.00 – 17.00 saatleri arasında verilecek.

Toplam 6 Hafta sürecek olan kurs sonunda;

 2 hafta da teoriğin pratikle bütünleşmesi için eğitmen nezaretinde topluca Fotoğraf çekimlerine çıkılacak.

Ayrıca Kurs bitiminde kursiyerlere Sertifika verilecektir.

Kurs Başlama Tarihi: 16 Nisan 2011

Yer: Gümrük Hanı Üst katı ŞUFSAD Dernek Merkezi

Kurs Saatleri: 15.00 – 17.00

Kurs Ücreti: 80 TL

 www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.