banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Türkiye Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

Sosyal Bilimler Lisesinden TÜBİTAK fuarı VİDEO ve FOTOĞRAFLI

Milli Eğitim Müdürü Metin İlci Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan Protokol kapsamında ülkemizde bilim kültürünün geliştirilmesi çerçevesinde  Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerince hazırlanan TÜBİTAK Bilim Fuarının açılını yaptı.

 

Sosyal Bilimler Lisesi TÜBİTAK Bilim Fuarı açılışına İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci’nin yanı sıra, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Yavuz, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Güllüoğlu, Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Nusret Urmak, Cemil ÇAdak, Fatih Kahya, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, Öğretmenler veliler ile öğrenciler katıldı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Toplam 22 projeden oluşan Sosyal Bilimler Lisesi TÜBİTAK Bilim Fuarı açılışında bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci öncelikle TÜBİTAK Bilim Fuarında açılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum, bilimsel düşüncenin, bilimsel çalışmanın öneminden söz ederek. Çocuklarımıza böyle fırsatlar verildiğinde gayet başarılı çalışmaların ortaya çıkabileceğini söyledi.

Ayrıca öğrencilere geleceğe yönelik amaçlarını ve gerçekleştirdikleri projeler hakkında sorular soran İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, “İşte geleceğimizin teminatı gençlerimiz. Çocuklar görüyorum ki her biriniz değerli hocalarınız eşliğinde, gayret sarf ederek bir şeyler yapmaya çalışmışlar. Hepinizi ben yürekten tebrik ediyorum. Hayallerinizden ve amaçlarınızdan asla vazgeçmeyin. Önünüzü çıkacak olan zorluklar sizleri yıldırmasın. Sizler, bizim geleceğimizsiniz. Umuyorum ki yine sizler geleceğin başarılı fizikçileri, kimyacıları, biyolojicileri değerli bilim insanları olacaksınız. İlgi ve yetenek alanlarınızı hem geliştirme hem de sergileme fırsatı bulduğunuz bu tür fuarlar sizler için çok önemlidir. Gerçekten çok hoş çok güzel projeler gerçekleştirmişler bir taraftan Şanlıurfa’nın tarihi diğer bir taraftan güneş enerjileri panelleri hepsini bir arada görmek bizleri mutlu etti. Bundan dolayı çocuklarımızın geleceğe güvenle baktıklarını geleceğe daha iyi hazırlandıklarını görmek bizi sevindiriyor. Bu anlamda bu farının hazırlanmasında emeği geçen tüm öğretmen arkadaşlarımı, idareci arkadaşlarımı ve öğrencilerimi ve ailelerimizi  bir kez daha kutlamak istiyorum dedi.

Tüm projelere tek gezen İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci öğrencilerden yapmış oldukları projeler hakkında bilgi aldıktan okuldan ayrılırken, Sosyal Bilimler Lisesi TÜBİTAK Bilim fuarı 3 gün sereyle açık olacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.