banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Siyasetçiler ve STK temsilcileri Ramazan ayı mesajı yayınladılar

BAŞKAN Av. EĞİLMEZ’DEN RAMAZAN MESAJI

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez, Ramazan ayı dolayısıyla mesaj yayımlayarak Ramazan ayına ulaşmanın sevinç ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Başkan Eğilmez, mesajında Ramazan ayının bütün İslam âlemine ve insanlığa hayırlı olmasını dileyerek; “Toplumsal huzur, yardımlaşma ve kaynaşmanın zirve yaptığı mübarek Ramazan ayına girdik. Ramazan ayı vesilesi ile ülkemizde birlik, kardeşlik ve barışın devam etmesini diliyorum. Başta komşumuz Suriye olmak üzere Mısır ve diğer İslam ülkelerinde de barış ve kardeşliğe vesile olmasını diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle tüm Şanlıurfalıların ve İslam aleminin Ramazan’ını tebrik ediyor, akabinde Ramazan Bayramı'na da sağlıklı bir şekilde birlik, beraberlik ve huzur içerisinde erişmemizi Allah'tan diliyorum” dedi.

 

FAKIBABA’DAN RAMAZAN AYI MESAJI

Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Ramazan Ayı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

 

Mesajda, tüm İslam aleminin Ramazan-ı Şerif’ini kutlayan Fakıbaba, başı rahmet, ortası merhamet, sonu ise mağfiret olan Ramazan Ayı’nın hemşerilerine hayırlara vesile olması olmasını diledi.

 

Fakıbaba mesajında şu sözlere yer verdi: “Ramazan ayında da her zaman olduğu gibi dargınlıkları ve kırgınlıkları unutmalı, birlik ve dayanışmamızı artırarak iletişimimizi güçlendirmeli, geleceğe olan inancımızı her koşulda korumalıyız. Hoşgörü, barış ve kardeşlik ortamının toplumun tüm kesimlerinde oluşmasının ne derece önemli olduğunu unutmamalıyız. Tüm İslam aleminin ve hemşerilerimin Ramazan ayını kutluyor; tüm insanlığa mutluluk, barış, kardeşlik ve esenlikler getirmesini diliyorum”

 

 

BAŞKAN KAYA’DAN  RAMAZAN MESAJI

Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Ramazan ayı nedeniyle bir mesaj yayınlayarak; Ramazan ayının tüm İslam alemine hayırlara getirmesini diledi.

 

9 Temmuz Salı günü başlayacak olan Ramazan ayı nedeniyle bir mesaj yayınlayan Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya,  Ramazan ayının mutluluk, güzellik ve iyiliklerin yoğun olarak yaşandığı bir ay olduğuna vurgu yaptı.

 

11 ayın sultanı Ramazan ayının özündeki merhamet ve bereket ile hem gönüllerin kirlenmişliğini ve tozunu gidermekte hem de kardeşlik ve paylaşma duygularıyla toplumsal hayatın huzur ve barışına büyük katkı sağladığını aktaran Başkan Kaya, "Ramazan ayı, kaygıların ve sıkıntıların geri plana itildiği, sevginin, saygının ve hoşgörünün pekiştiği, insan ilişkilerinin güçlendiği, umutların canlandığı bir dönemdir. Ramazan ayının tüm İslam alemine hayırlar getirmesini diliyorum.” diye konuştu.

 

BAŞKAN ZAHİT’TEN RAMAZAN AYI MESAJI

Ak Parti Şanlıurfa Merkez İlçe Başkanı Mustafa Zahit, Ramazan ayının bütün Şanlıurfa halkına ve İslam âlemine insanlığa hayırlı olmasını diledi.

Ak Parti Şanlıurfa Merkez İlçe Başkanı Mustafa Zahit, Ramazan ayının bütün İslam âlemine ve insanlığa hayırlı olmasını dileyerek, ''Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ise Cehennemden kurtuluş fırsatı olan mübarek bir aya ulaşmanın sevinç ve mutluluğu içerisindeyiz. Müslümanlar için Ramazan ayı her zaman çok büyük bir öneme haizdir. Müslümanlar arasındaki dayanışma ve kaynaşmanın artmasına vesile olan bu ayda, omuz omuza ibadet etme imkânı bulan insanımız arasındaki tüm makam ve mevkii mefhumları ortadan kalkar. Bu anlayışla yapılan ibadetler, kılınan namazlar ve okunan Kur’an-ıKerimlerin önemi bir kat daha artar. Bu ay fırsat bilinerek yapılan ibadetler, iftarlar, sahurlar toplumsal kaynaşmamız, birlik ve beraberliğimizin pekişmesi açısından da büyük önem taşımaktadır. Toplumumuzun en önemli harcı olan Müslümanlığın bu en güzel günlerini gereği gibi idrak edebilmek her Müslümanın en önemli hedeflerinden birisi olmalıdır. Bu mübarek günler vesilesiyle, yoksulları, kimsesizleri ve zorda olanları hatırlamak toplum olabilmenin en önemli göstergelerinden birisidir. Ayrıca inananlar için eşsiz bir ilham kaynağı, tüm zamanlara ve tüm mekânlara hitap eden Kur’an’ın nuruyla aydınlanmak onun feyzinden yararlanmak da yine bugünler vesilesi ile bize nasip olacak güzellikler arasındadır .'' Dedi.

Ramazan Ayı’nın Allah katında en makbul zaman dilimi olduğuna dikkat çeken Başkan Mustafa Zahit, Bu ayda bol bol dua edilmesi gerektiğini belirterek, İçinde bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi’ni bulunduran Ramazan’ın mazlumların kurtuluşuna, hastaların şifa bulmasına, borçluların borçlarını eda etmesine vesile olmasını diliyor, Şanlıurfa şehrimize, ülkemize ve İslam  Alemi’ne hayırlar getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum .'' Dedi.

 

Önen, “Bu ayı fırsat bilelim”

AGİT PA Başkan Yardımcısı ve Türk Gurubu Başkanı AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Emin Önen, mübarek Ramazan ayının başlaması münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Önen mesajında, bu ayın fırsat bilinmesi gerektiğini, değerli hemşehrilerinin ve İslam âleminin başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem ateşinden kurtuluş olan Ramazan ayını tebrik ettiğini belirtti.

Bu ayda Rahmet kapılarının açıldığını hatırlatan Şanlıurfa Milletvekili Emin Önen, “İmam-ı Rabbani hazretlerinin buyurduğu gibi, Mübarek Ramazan ayı çok şereflidir. Bu ayda kılınan nafile namaz, yapılan zikir, verilen sadaka ve bütün nafile ibadetlere verilen sevap başka aylarda yapılan farzlar gibidir. Bu ayda yapılan bir farz, başka aylarda yapılan yetmiş farz gibidir. Bu ayda bir oruçluya iftar verenin günahları affolur. Cehennemden azat olur. O oruçlunun sevabı kadar, ayrıca iftar ettirene de sevap verilir” dedi.

Bu ayın ahireti kazanmak için fırsat bilinmesi gerektiğini belirten Milletvekili Önen, “Bu ayı fırsat bilmeli, elden geldiği kadar ibadet etmelidir. Allahü Teâlâ’nın razı olduğu işleri yapmalıdır. Kur’an-ı Kerim, Ramazan ayında indi. Bin aydan hayırlı olan Kadir Gecesi bu aydadır. Ramazan-ı Şerifte iftarı erken yapmak, sahuru geç yapmak sünnettir. Resulullah bu iki sünneti yapmaya çok önem verirdi. Allahü Teâlâ, bu mübarek ayda O’nun şanına yakışacak, kulluk yapmayı ve Rabbimizin razı olduğu, beğendiği yolda bulunmayı hepimize nasip eylesin” diyerek değerli hemşehrilerinin, İslam âleminin ve AGİT üyesi ülke insanlarının da mübarek Ramazan ayını tebrik ettiğini belirterek, hayırlara vesile olmasını diledi.

 

Başkan Yavuz’dan Ramazan mesajı


Şanlıurfa İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Yavuz ,Ramazan ayı münasebeti ile bir mesaj yayımladı.

 

İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Yavuz, “Ramazan ayı, kaygıların ve sıkıntıların geri plana itildiği, sevginin, saygının ve hoşgörünün pekiştiği, insan ilişkilerinin güçlendiği, umutların canlandığı bir dönemdir. Bu vesileyle, dargınlıkları ve kırgınlıkları unutmalı, birlik ve dayanışmamızı artırmalı, geleceğe inancımızı her koşulda korumalıyız. Kendi kendimizi sorgulama ve muhasebeye çekme, nefsimize musallat olmuş gururdan, kibirden, gösterişten, açık veya gizli kötülüklerden arınma, bitip tükenmez istekler ve ihtirasları dizginleyip kendimize çekidüzen verme ve azalmış hassasiyetlerimizi diriltme ayıdır. Bu duygu ve düşüncelerle bir aylık misafirimiz olan Ramazan ayının milletimizin birlik ve beraberliğinin kuvvetlenmesine, tüm insanlık için bereket, barış, huzur ve manevi kazançlara vesile olmasını temenni eder, tüm İslam âleminin ve Şanlıurfalı hemşehrilerimin mübarek Ramazan ayını tebrik ederim" dedi.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.