banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Siverek’ten yansımalar fotoğraf sergisi

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar’ın girişimleri ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin katkıları ile TBMM sergi salonunda düzenlenen fotoğraf sergisinin açılışı AK Parti Şanlıurfa Milletvekili aynı zamanda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik tarafından gerçekleştirildi. 

Fotoğraf sergisinde son dönemlerde Güneydoğu’da artan terör olaylarına dikkat çekmek amacı ile kardeşlik duygularını artırmak birlik ve beraberliğin sembolü olması nedeni ile Konya Toplumsal Uzlaşı ve Sosyal Kalkınma Derneği iş birliği ile sergi de ‘’Kardeşlik Köprüsü’’ temalı fotoğraf köşesine de yer verildi.

 ‘’Siverek’ten Yansımalar’’ adlı fotoğraf sergisinin açılışı öncesi konuşma yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik Güneydoğu’nun güzelliklerinin birileri tarafından sürekli gölgelendiğini oysa ki Coğrafyamızda yaşanması gereken bir çok güzelliğin olduğunu belirterek şunları kaydetti. 

GÜNEYDOĞUNUN GÜZELLİKLERİNİ GÖLGELEMEK İSTEYENLER VAR

‘’Ülkemizin dört bir tarafı güzelliklerle dolu, dört mevsimin yaşandığı güzel bir coğrafyada yaşıyoruz. Bu güzellikleri doya doya yaşama imkanımız varken, tadını çıkarmak varken, ağzımızın tadını bozacak hadiseler öteden beri var, özellikle Güneydoğu Anadolu bölgesinde cereyan ettiğini hepimiz biliyoruz. Bu güzellikleri karartmak isteyenlere güzel bir cevap olması açısından Fotoğraf sergisinin Ankara’da açılıyor olması son derece sevindirici ve memnuniyet vericidir. Son 5 yıla aşkın bir süredir Şanlıurfa’ya hizmet ediyor olmaktan, çok değerli milletvekili arkadaşlarımla beraber bu coğrafyaya hizmet ediyor olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. İnşallah bu dayanışmalar, orta Anadolu’da, Doğu da, Batı da, sürekli olur. Bir değim vardır, ‘’hepimiz bir tavanın balıklarıyız’’ diye hakikaten de öyle bu coğrafyanın en uç noktasından, en iç noktasına kadar vatan olmasında büyük dedelerimizin çok emekleri var. Vatan, Ülke, Devlet kolay kurulmuyor. Bu işler öyle lafla olmuyor icraat gerekiyor. Devlet, Ülke sahibi olmak çok zor, Allah bütün ecdadımızdan razı olsun gerçekten bize güzel bir vatanı, vatan olarak teslim etmişler. Bize düşen bu vatanın güzelliklerini gün yüzüne çıkarmak, bu vatanın güzellikleri ile övünmek, ağız tadıyla yaşamak işte bu anlama hizmet ettiği için bizlere bunu hatırlattığı için bu güzellikleri gün yüzüne çıkaran Siverek Fotoğraf Sanatçıları Derneğine teşekkür ediyorum.’’ dedi. 

GÜLPINAR; GÜZELLİKLERİ YERİNDE GÖRMEYE DAVET EDİYORUM 

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve AB Uyum Komisyonu Başkanı M.Kasım Gülpınar ise yaptığı konuşmada; "Bugün bizim için anlamlı bir gün özellikle bölge insanı olması hasebi ile buradaki değerli arkadaşlarımızın çalışmaları bizim için büyük bir önem ifade ediyor. Sıkıntılı sorunlar yaşadığımız bir dönem malumunuz, işte biz burada bir farkındalık oluşturmak adına kendi doğa güzelliklerimizin burada bütün vatandaşlarımıza tanıtmak adına, orada keşfedilmemiş ne kadar doğal güzelliklerin olduğunu, ne kadar güzel bir memleket olduğunu göstermek adına sergimizi Ankara’ya taşıdık ki daha çok kitleye ulaşalım ve herkesin bölge ile ilgili haberi olsun. Bu sadece göstermekle yetmiyor. Burada görmeyen arkadaşları da hep birlikte Urfa ve Siverek’e davet ediyoruz. Fotoğraflarda gördükleri güzellikleri de görerek müşahede ederek her türlü misafir perverliği de şu dakika itibari ile taahhüt ediyorum. Sergimizin açılışına gelerek bizleri şereflendiren Sayın Bakanımız Faruk Çelik ve siz konuklarımıza katıldığınız için teşekkür ediyorum’’ dedi. 

SİVSAD Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Akçalı yaptığı açıklamada ‘’Amacımız Siverek’in doğal güzelliklerini, kültürünü, sosyal yapısını tanıtmak. Bugün burada bulunmamızda büyük emekleri olan başta Sayın vekilimiz M. Kasım Gülpınar’a, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’ye, İlçe Kaymakamı Dr.Vural Karagül’e, Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz ve Başkan Yardımcısı Hasan Karakaş’a, TUSKAD Başkanı ve Yönetim kurulu üyelerine, AK Parti İlçe Başkanı İlhan Çelik’e, Siverek’ten Ankara’ya kadar gelen Siverekli Sivil toplum kuruluşlarına, Siverek’in güzide basın mensubu dostlarımıza, bürokratlarımıza hemşerilerimize ve bizi onurlandıran tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum’’ dedi. 

Yapılan konuşmaların ardından, sergi açılışının ardından Fotoğraf sergisini gezen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik daha sonra sergi salonundan ayrıldı. 

‘’Siverek’ten Yansımalar’’ konulu fotoğraf sergisi 1-6 Mart tarihleri arasında TBMM Mustafa Necati Kültür Evinde, 09.30 – 17.30 saatleri arasında gezilebilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.