banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Siverek’te tarihi mozaikler bulundu

Siverek İlçesine 30 kilometre uzaklıkta bulunan Aşağı Alankoz Mahallesi kırsalında, 50 metrelik alanda izinsiz yapılan kazılarda tarihi mozaikler bulundu.

Bulunan tarihi mozaikler hakkında gazetecilere açıklama yapan Siverek Kaymakamı Hamza Erkal, “Yapılan başarılı operasyonla toprağın 1,5 metre altında 3. veya 4. yüzyıllara ait olduğu tahmin edilen ve üzerinde avlanan hayvan figürlerinin bulunduğu tarihi mozaikler bulunmuştur. Bölgede gerekli güvenlik önlemleri alınmış olup izinsiz kazı olayı ile ilgili 1 kişi gözaltına alınmıştır” ifadelerini kullandı.

Birçok uygarlığa ev sahipliği yapan bölgede, zaman zaman böyle eserlere rastlanabildiğini ifade eden Erkal, "Bölge tarihi bir bölge olduğu için zaman zaman küçük parçalar bulunuyordu. Bu kez bu bölgede böyle büyük bir çapta tarihi bir eser ilk kez bulundu. Eser korunmuş halde, üzerindeki figürler canlı, kazı ekipleri bölgede kazı çalışması yapacak." dedi.

Siverek ilçesinin tarihi bir yerleşim yeri olduğunu belirten Erkal “ İlçemizde saklı bulunan tarihi hazinenin gün yüzüne çıkarılması ve bunun İlçeye ve ülkeye kazandırılması amacıyla gerekli çalışmaların yapılması için girişimlerde bulunacağız’’ şeklinde konuştu  (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.