banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Siverek'te Mekke'nin Fethi kutlandı

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde faaliyetlerini sürdüren Siverek İkra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından, Siverek Eyüp Gülpınar Gençlik Merkezinde Mekke’nin Fethi Programı düzenlendi. Programın düzenlendiği salon tıka basa dolarken salon girişinde kurulan stant ile Peygamber sevdalıları tarafından düzenlenen ‘Umre Ödüllü Siyer Sınavı’ için başvurular kabul edildi.

Sunuculuğunu Eğitimci Mustafa Sımak’ın yaptığı program Faruk Öztürk tarafından okunan Kur’anı Kerim ile başladı. Program daha sonra İkra İlahi Grubu ve İkra Çocuk İlahi Grubu tarafından seslendirilen ilahi ve şiirlerle devam etti.

Programa konuşmacı olarak katılan Doğru Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş, Mekke’nin fethedilmesinin önemine değinerek,“Mekke basit bir şehir değil, ahalisi de basit insanlar değil, rastgele Müslümanlara düşmanlık yapan bir şehirde değil. Mekke; kibrin, istikbarın,  zulmün tam temsilcileri olan bir şehir, Allah’ın resulü böyle bir şehri fethediyor. Dün secde yaptığında kafasına devenin işkembesini koyanların, hakaret edenlerin, öldürmek için uğraşanların, tuzak kuranların, zulüm edenlerin şehrini fetih ediyor.” dedi

Program daha sonra İkra İlahi Grubunun sergilediği iki günahkâr arkadaşın ölümünün ardından mahşerde yaşadıklarını konu alan, “Akıbet” isimli tiyatro oyunu ile devam etti.

Program Hamza Turan tarafından yapılan dua ile sona erdi.

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.