banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği Beştepe Millet Camii

Siverek Metem işliyor, Viranşehir ise

Okulda faal olarak 6 bölüm bulunuyor. Bu bölümlerden en rağbet göreni İnşaat Yapı Teknolojisi. 2010 yılından itibaren bu bölümden üretilen öğrenci sıraları Viranşehir, Malatya, Kilis, Ceylanpınar ve Ergani’deki okullara satılmış.

1.000 Tl sermaye ile kurulan döner sermaye şu an 60.000 Tl sermayeye ulaşmış. Bu bölümde okuyup üretim yapan öğrenciler döner sermayeden ayda ortalama 300 Tl, Öğretmenler ise 350 – 400 Tl ek gelir elde ediyor. Şu ana kadar ürettikleri öğrenci sıra sayısı 5.000 civarında. Mobilyanın sadece bu alanında bu kadar kar ile çalışan Siverek Metem’in daha büyük projeleri de var.

Kurulduğu dönemde (1990) Türkiye’nin 4.büyük binasına sahip olduğu iddia edilen Viranşehir Metem ise bazı bölümleri kapatılmış. 22 yıldan bu yana atıl bir vaziyette bulunan ve trilyonlarca lira değeri bulunan bina için hiç kimse bir şey yapmamış.

Yaklaşık 10 yıldan bu yana Viranşehir İlçe Milli Eğitimin başında bulunanlar, o dönemde görev yapan okul idaresi konu ile ilgili olarak girişimlerde bulunmamışlar. Çürümeye terk edilen binanın ne olacağı ise hala bilinmiyor.

Vicdanları adeta patlama noktasına getiren bu durum karşısında sorumluların ne yapacaklarını kamuoyu merakla bekliyor!.. Viranşehir Metem’de 4 idareci, yaklaşık 20 Öğretmen ile yaklaşık 450 öğrenci bulunuyor. Siverek Metem’in hizmet verdiği bina Viranşehir Metem’in yarısı kadar olmuyor.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.