banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

Sırrın'da, Şah Muhammed anıldı

Yüzlerce kişinin katıldığı ve gecenin ilerleyen saatlerine kadar süren anma töreninde, mahalli sanatçılar sahne alarak bağlamalarıyla deyiş ve türküler seslendirdiler. Programda, Sırrın Semah gösterisinin de yer alması etkinliklere ayrı bir renk kattı. 

Merkeze bağlı Sırrın Mahallesi'ndeki Şah Muhammed'in kabrinin bulunduğu alanda dün akşam saatlerinde başlayan anma etkinliği, yaklaşık 2 bin kişiye pilav ikramıyla ve dualarla başladı. Mahalle halkının yoğun ilgi gösterdiği anma etkinliklerinde, vatandaşlar Şah Muhammed'in kabrini ziyaret ederek dua etti. 

Sırrın Mahallesi'nde yaşayan Ali Haklı isimli gencin Şah Muhammed'in hayatını anlatmasıyla devam eden etkinliklerde, daha sonra mahalli yerel sanatçılar yer aldılar. Sanatçılar, bağlamalarıyla söyledikleri birbirinden güzel deyiş ve türkülerle davetlilere unutulmaz bir gün yaşattılar.

Sanatçıların büyük alkış aldığı etkinlikler, semah gösterisi ile son buldu.

Bu yıl düzenlenen 2. Şah Muhhammed Etkinlikleri kapsamında bir açıklama yapan Sırrın Mahalle Muhtarı Temir Budak, öncelikle böylesine anlamlı ve güzel bir organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Kutsal değerlere sahip çıkmak, insanların kaynaşmasını ve birlikteliklerini artırmak için bu tür etkinliklerin devam ettirilmesi gerektiğini vurgulayan Budak, "Sırrın Mahallesi'nde yaşayan gençlerin başlattığı Şah Muhammed'i Anma Etkinliklerinin bu yıl ikincisini düzenliyoruz. Evliyalarımızı anmak onları gelecek kuşaklara anlatmak bizim en temel görevimizdir. İnsanlarımız arasındaki sevgi, kardeşlik ve hoşgörüyü artırmak için düzenlediğimiz programımıza katılan tüm canlarımıza teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Uğur Budak / Sembol

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.