banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Teknik Direktör Cihat Arslan Taşlıdere Şanlıurfalı Belediye

Selami Yıldız yaptığı açıklamada;

Açıklamada şu görüşlere yer verildi:
 
Bu etkinliklerimize kültür ve sanatsever hemşerilerimizi davet ediyoruz.
 
1. Etkinlik: 13 Haziran Pazar akşamı saat 20: 30'da İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzün Kültür Bahçesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı Şanlıurfa Devlet Türk Halk Müziği Korosundan 7 sanatçımız Gökkuşağı adlı solo konser vereceklerdir.
 
2. Etkinlik: 14 Haziran sabah 09.30'da El-Ruha Otelde 9 ili kapsayan "GAP İlleri Somut Olmayan Kültürel Mirasının Değerlendirme Toplantısı" açılışı ve akabinde 2 gün sürecek olan kurulların çalışması yapılacaktır. Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğümüz Türkiye Genelinde Somut Olmayan Kültürel Mirasın araştırılması, derlenmesi, tespiti ve değerlendirilmesi "Yaşayan İnsan Hazineleri Türkiye Ulusal Envanteri"nin ve "Somut Olmayan Kültürel Miras Türkiye Envanteri"nin çıkarılması amacıyla önemli bir çalışma başlatmıştır.
 
Yapılan çalışmalarda elde edilen yazılı ve görsel çıktılar UNESCO'nun Korunması Gereken Dünya Kültür Mirası Programına sunulacak. Özellikle Urfa Sıra Gecesi Kültürü Korunması Gereken Dünya Kültür Mirası kapsamına alınacak ve bu bağlamda koruma, yaşatma, geliştirme, tanıtma vb. projelere ciddi anlamda destekler verilecektir.
 
GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının da desteğiyle yapılacak olan toplantı ve etkinliklere Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sayın Kemal Fahir GENÇ, Araştırma ve Eğitim Genel Müdürü Sayın Mahmut EVKURAN, Ege Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsünden Prof. Dr. Metin EKİCİ, Dicle Üniversitesi öğretim üyelerinden sosyolog Doç. Dr. Mazhar BAĞLI, birçok akademisyen, araştırmacı-yazar ve 9 ilin bürokratları katılacaktır.
 
3. Etkinlik: 14 Haziran pazartesi günü saat 18:00'de Şanlıurfa Güzel Sanatlar Galerisinde kursiyerlerimizin Geleneksel Ebru, Hüsn-i Hat, Ahşap Oymacılığı, Telkari, Seramik, Çini, Mozaik ve Yağlı Boya Resim eserlerinden oluşan uygulamalı-gösterili "Geleneksel Türk Süsleme ve El Sanatları Yıl Sonu Sergisi"nin açılışı yapılacaktır.
 
4. Etkinlik: 14 Haziran pazartesi günü saat 20.30'da İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Kültür Bahçesinde Şanlıurfa Belediyesi Sıra Gecesi Grubu ve Tiyatro topluluğunun "Sıra Gecesi Geleneği Mizansenli ve Müzikli Gösterisi" yapılacaktır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.