banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Suruç Urfa Haber Balıklıgöl

Sekiz İlde Film Komisyonları Kuruluyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürlüğü 8 ilde Film Komisyonları Kuruyor. Film Komisyonlarının kurulacağı 8 il arasında Şanlıurfa’da yer alıyor. 

       Ülkemizin doğal film platosu olarak var olan zengin altyapısının cazip hale getirilmesi için kurulması planlanan Film Komisyonları ile Türkiye’ye gelecek çekim ekiplerine ve yapımcı firmalara yerinde hizmet sağlanması amaçlanıyor. Söz konusu illerde Filim Komisyonlarının kurulması yönünde Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürlüğü 26 ve 27 Şubat 2011 tarihinde Antalya’da bir toplantı düzenleyeceği bildirildi.

      Filim Komisyonlarının kurulmasının ele alınacağı toplantıya Şanlıurfa Belediyesi’ni temsilen Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Fevzi Yücetepe’nin katılacağı bildirildi. Film Komisyonlarının belirleneceği Antalya’da iki günlük bilgilendirme toplantısında dünyanın belli başlı film komisyonlarının deneyimleri ve iyi uygulamaları anlatılacak.

     Filim Komisyonu projelerinin hayata geçirilmesine katkı sağlayacak toplantı için toplantıya katılacaklardan illerini tanıtacak dokümanlar ve sunumlar istendi.

    Toplantıya belediyenin yanı sıra Valilik ve Ticaret ve Sanayi Odası’ndan da birer temsilcinin katılacağı bildirildi.

     Film Komisyonlarının kurulacağı iller arasında Şanlıurfa’nın yanı sıra Bursa, Mardin, Hatay, Antalya, Nevşehir, Diyarbakır ve Trabzon da bulunuyor.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.