banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Şehrin Makamı İbrahim Ve Urfa Adlı Kitap Çıktı
Araştırmacı-Şair-Yazar Seyyit AHMET KAYA yazdığı kitabın mukaddimesinde “Şehir ve şehir kültürüne olan merakım, bu konuda yazılmış olan kitapları okumama vesile oldu. Bu okumalardan sonra şehir ve insanı anlatan birçok yazı yazdım. O yazılardan biri de Şehrin Makamı yazısı idi. Bu yazı üzerinden geçen onca zamandan sonra, İbrahim (a.s.) ve şehir veya özelde İbrahim (a.s.) ve Urfa ilişkisinin somut bir örneğini yazma gereğini duydum. Belki de bu şehirde yaşıyor olmam, belki de Hz. İbrahim’e hemşehri olmanın yarattığı duygusal psikoloji ile olsa gerek, bu konuda yazmamda etkili olmuştur, diyebilirim.” diye kitabı yazma gerekçesini tanımlamaktadır. “Şehrin Makamı İbrahim ve Urfa” kitabı, Hz. İbrahim (a.s.) ve Urfa, başka bir deyimle peygamber ile şehir arasındaki ilişkiyi irdeliyor. Sosyolojik bir bakış açısıyla yazılan kitapta; İbrahim (a.s.)’nin Urfa için ne anlama geldiği sorusunu irdelenmekle beraber, İbrahim (a.s.) kavramının/imgesinin bir çözümlemesi, neyi ifade ettiği veya hangi anlamları içermesi gerektiği sorusunun kökenine de inmeye çalışarak, okuyucunun Hz. İbrahim ve Urfa’yı farklı bir şekilde algılamayı ve anlamayı sağlıyor. Yazar, bu ilişkinin kökenine inerken; Hz. İbrahim’in Urfa’ya etkilerini; efsanelerden, dini ifadelerden tutunda; tarih, folklor ve edebiyata kadar birçok alanda ortaya çıkmış argümanı inceleyerek, okuyucusuna sunuyor. Böylelikle Hz. İbrahim gibi ulu bir kişiliğin -Makam Şahsiyet’in- bir şehrin ana damarlarını etkileyerek, nasıl şekillendirdiğini ortaya koymaya çalışıyor…
143 sayfa roman boyutu şeklinde yayınlanan kitap, alanında yapılan ilk çalışmalardan biri olup, Şanlıurfa’nın inanç turizmindeki yeri ve önemini anlamak açısından, mutlaka okunması gereken bir kitap. Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nce ilk etapta 2000 adet basılan kitap, Şanlıurfa’nın Kültür ve İnanç Turizmini tanıtım amaçlı olarak ilgililere ücretsiz olarak dağıtılacaktır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.