banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Eyyübiye

Şehit Kale Çanakkale tiyatrosu sahnelendi

Çanakkale Zaferinin 97. yıldönümü münasebetiyle DSİ konferans salonunda gerçekleşen tiyatro programına İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala, Harran Üniversitesinden dekan, dekan yardımcıları, akademisyenler, okul müdürleri, öğretmenler, muharip gaziler ve aileleri katıldı. Salonun dolup taştığı akşamda oyuncuların sahnelediği oyunda duygulu anların yaşanmasına sebep oldu. Birçok seyircinin gözyaşına boğulması dikkat çeken manzaraların başındaydı.
Programın başında GAP Eğitim Gönüllüleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Nihat Yaşar, ”Katılan tüm misafirlere teşekkür etti. Bu tür etkinliklerin devamı için çalışmalarına devam edeceğini” söyledi.
Daha sonra Gap Eğitim Gönüllüleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Edebiyat Öğretmeni Yasin Yaşuk okuduğu Çanakkale konulu şiirleriyle salonu coşturdu.
Gösterinin bitiminde oyuncuları tebrik etmek ve oyunculara hediye sunmak için kürsüye gelen İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala konuşmasında şunları dile getirdi: “Az önce seyrettiğimiz oyundan sonra söylenecek söz kalmadı. Arkadaşlarımız oyunlarıyla her şeyi anlattılar aslında. Öyle bir canlandırdılar ki Mehmet Akif’in deyimiyle Asımın neslini gördüm adeta burada. O kutlu, şerefli tarih sayfalarımızdan biri olan Çanakkale ruhunu hissettirdiler bizlere. Herkesi yürekten kutluyorum. Gap Eğitim Gönüllüleri Derneğini yakından tanıma imkânım oldu. Yaptıkları eğitim faaliyetleriyle göz dolduruyorlar. Başarılar diliyorum onlara. “ dedi.
Konuşmaların ardından İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala Şehit Kale Çanakkale” adlı tiyatro oynayan tiyatrocularla birlikte hatıra fotoğrafı çektirmesiyle etkinlik sona erdi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.