banner2
Öne Çıkanlar teog news mehmet ekinci Nihat Çiftçi Akhisar Belediyespor

Sarmış: Urfalılara sesleniyorum, ondan istifade etmeye çalışın


Sitemizin yazarlarından olan ömrünü eğitime adamış bir şahsiyet olan Mehmet Sarmış’tan önemli bir çağrı geldi. Sarmış Yeni bir kitap çıkaran Şanlıurfalı Yazar Şahin Doğan’ı için, “Urfalılara sesleniyorum, onu tanıyın ve ondan istifade etmeye çalışın. Ve herkese sesleniyorum, onun eserlerini okuyun” dedi.
Yeni bir Cemil Meriç olacak bir üslupla kitap yazan bir yazar olduğunu söyleyen Mehmet Sarmış, çıkan son kitabı olan Ezeli Mağlupları Geçen yıl çıkan "Entelektüel Yalnızlık"tan hemen sonra okuduğunu söyleyerek, Batı'dan pek çok isim ve onlardan yapılan pek çok alıntı. Ve bütün bunların sindirildiğini gösteren sağlam değerlendirmeler olduğunu dile getirdi.
İşte Mehmet Sarmış’ın kitaplarla ilgili değerlendirmesi…
"EZELİ MAĞLUPLAR"
Şahin Doğan'ın yeni çıkan son kitabı. Geçen yıl çıkan "Entelektüel Yalnızlık"tan hemen sonra bunu da okudum. 
Her ikisi de daha önce çeşitli yerlerde yayınlanan yazılarından oluşmuş. 
Her ikisi de büyük bir kültürel birikimin sonucu. 
Bizden ve Batı'dan pek çok isim ve onlardan yapılan pek çok alıntı. Ve bütün bunların sindirildiğini gösteren sağlam değerlendirmeler, iddialı hükümler. Dil fasih, üslup ustaca; yazılarda ismi en çok geçen Cemil Meriç'vari...
Kitapların isimleri içerikleri hakkında ipucu veriyor. Kavram haritası içinde yalnızlık, anlaşılamamak, kadri bilinmemek, melal, melankoli, hüzün, araf en sık geçenler arasında. Kitapta pek çok isimden söz ediliyor. Saymak mümkün olmadığından meraklısına içindekilerin fotoğrafını ekliyorum. 

Yazar yazdıklarının arasına kendisini de yakıştırıyor, yani o da bir entelektüel yalnız ve o da bir ezeli mağlup. Bunda haksız da sayılmaz. Çünkü bu birikime ve bu eserlere rağmen kendi tabiriyle bir sükut suikastine maruz kalmış. En azından bugüne kadar böyle. 
İnşallah bundan sonra böyle olmasın. Çünkü onun Urfa'ya ve Türkiye'ye söyleyeceği çok şeyler var. 
Urfalılara sesleniyorum, onu tanıyın ve ondan istifade etmeye çalışın. Ve herkese sesleniyorum, onun eserlerini okuyun.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.