banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haber Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri

ŞANLIURFA’YI TANITACAK PROJE


Vali İzzettin Küçük’ün makamında düzenlenen imza törenine;Vali İzzettin Küçük’le birlikte Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Karahan Uslu,  Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman, İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci ve Han Halı Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Nurhan Ör katıldı.

Milletvekili Zeynep Karahan Uslu'nun girişimleriyle başlatılan projenin imza töreninde Vali İzzettin Küçük; halk eğitim bünyesinde başlatılacak projenin sadece istihdam sağlanmaya yönelik olmadığını, projenin aynı zamanda kentteki kültürel değerlerin tanıtıma da büyük katkı sağlayacağını kaydetti.

Projede Suriyeli kadınların da istihdam edilmesinin planlandığını anlatan Vali Küçük, "Ücretle sınırlı bir iş değil bu, kadınlar belli bir eğitimden sonra bir sanat sahibi olacak. Kadınlar hayatlarında kendilerini güçlü kılacak bir sanat sahibi olacak" şeklinde konuştu.

Milletvekili Zeynep Karahan Uslu ise imza törenin ardından yaptığı açıklamada; Şanlıurfa'nın tarihi ve dokusuyla dünyada sayılı şehirlerden birisi olduğunu söyledi. Şanlıurfa'nın dünyada eşi ve benzeri olmayan mozaiklere ev sahipliği yaptığını belirten Uslu, "Bu projeyi paylaştığımda bir hayali gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadım. Bu proje sadece kadın istihdamı projesi ya da sadece bir el sanatları ayağa kaldırma projesi değil. Aynı zamanda Şanlıurfa'nın turizm ve kültür değerini arttırmak adına mozaiklerimizi ilk defa ipek halılara işleyerek dünyada seçkin evlere sunmak için gerçekleştirilen bir proje. Kültür ve Turizm Bakanlığından izin almamız halinde yeni açılacak müzede küçük bir iş yerinde halılarımızı sergileyebileceğiz. Şehre gelen turistlere burada küçük ipek halılara işlenmiş mozaikleri tanıtmış olacağız" dedi.

Konuşmaların ardından Vali İzzettin Küçük tarafından, günün anısına Han Halı Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Nurhan Ör'e fincan takımı hediye edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.