banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl MHP ABD Suruç

Şanlıurfa'ya Mürşitpınar Müjdesi


“Suruç Ovası Sağ ve Sol Sahil Sulama Projesi”nin temel atma töreni için Şanlıurfa’ya gelen Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan ile birlikte Suruç’ta kapalı durumda bulunan Mürşitpınar Sınır Kapısı’nda incelemelerde bulundu.

 

Sınırın Suriye tarafında bulunan yetkililerle de kapının açılmasıyla ilgili görüşen Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan ile birlikte sınırın Türkiye tarafında bulunan Mürşitpınar Köyü’ne de uğradı. Burada bulunan vatandaşlarla sohbet eden Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, daha sonra Vali Nuri Okutan ile birlikte Suruç Ovası Sağ ve Sol Sahil Sulama Projesi”nin temel atma töreni için Suruç’a geri döndü.

 

Veysel Eroğlu burada Mürşitpınar Sınır Kapısı’nın açılmasıyla ilgili bir açıklama yaparak,  “Günlerce vize kuyruğunda beklerdi vatandaşlarımız ama artık vizeler kalktı. Diğer kapılar açıldı… Mürşitpınar Sınır Kapısı da önemli. Buraya gelemeden önce bu kapıya gidip yetkililerle görüşerek, bu kapının da açılması konusunda mutabakata vardık. Gerekli talimatları da Valimize verdik yolların yapılması konusunda çok muhteşem bir kapı yapılacak. Başbakanımıza bu konuyu bildirerek, Suriye’deki yetkililerle temas kurup en kısa zamanda bu kapının da hizmete açılması yönünde elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Bizzat Suriyelilerle görüştük, kucaklaştık. Bu konuda yapılması gerekenler neyse yapacağız bir hemşeriniz olarak boynumun borcudur. Suriyeli vatandaşlara sorduk ‘Sizde kapının açılmasını istiyor musunuz’ diye ‘Biz kucaklaşmak istiyoruz karşı taraftaki kardeşlerimizle birleşmek istiyoruz’ dediler. Bu konunun takipçisi olacağız” dedi.

 

Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan ise, Suruçluların birçok özelliğinin bulunduğunu belirterek, “Suruçluların çok önemsediği iki sorun var. Bunlardan biri su meselesi diğeri ise Mürşitpınar Sınır Kapısı’nın açılmasıdır. Biraz önce Sayın Bakanımızla birlikte kapıya gittik. Şanlıurfa kadim bir medeniyetler merkezidir. Suruç’uyla, Birecik’iyle, Viranşehir’iyle, Siverek’iyle, Harran’ıyla, Halfeti’siyle… Ama Suruç’umuzu Suruç yapan, Hayatı Suruci’nin; Hayati Harrani’nin, Hayati Memruci’nin aynı dünyanın, aynı jenerasyonun temsilcileri olduğunu buradan belirtmeliyim. Hayati Suruci’nin memleketi Suruç bu tarafta; Hayati Harrani’nin memleketi Harran bu tarafta; ama Hayati Memruci’nin memleketi Memruc şehri de Suriye tarafında. Suriye ile olan sınırımız hep aramızda bir engel teşkil etti. Hâlbuki bizim orada akrabalarımız, gönül dostlarımız, bizden bir parçamız da vardı. İnşallah Mürşitpınar Sınır Kapısı’nın açılışıyla gönüller de birleşecek. Hayati Harrani de Hayati Suruci de Hayati Memruci de birleşmiş olacak. Buna vesile ve gönülden destek olduğunuz için buradan Suruçlular adına, hemşerilerim adına bir kez daha hem Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, hem Başbakan Yardımcımız Sayın Hayati Yazıcı’ya ve size teşekkürü bir borç telakki ediyorum.

 

Suruçlulara güvenin. Suruçlular çalışkan insanlar. Hem Şanlıurfa’nın hem Gaziantep’in hem Türkiye’nin motoru olabilecek güçteler. Hali hazırda öyle gayretleri var. Ama bu suyun gelmesiyle birlikte hem ürün deseni değişecek, hem zenginliğimize zenginlik katacağız ve tekrar geleceğin büyük Türkiye’sine Şanlıurfa ve Suruç büyük omuzlar verecektir” şeklinde konuştu.

 

Halep Heyetiyle Mürşitpınar Sınır Kapısı Toplantısı Yapıldı

 

Mürşitpınar – Aynel Arap Sınır Kapısı’nın açılışıyla ilgili olarak görüşmeler yapmak üzere Halep Valiliği’nden Hudut Şubesi Reisi Şeyh Ali Başkanlığında 5 kişilik heyet Şanlıurfa Valiliğini ziyaret etti.

 

Heyet ile Vali Yardımcısı Bahri Tiryaki başkanlığında Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen görüşmede, Mürşitpınar Sınır Kapısı’nın fiziki alt yapısının en kısa sürede tamamlanması, modern gümrük binasının tesis edilmesi konusunda görüş birliğine varıldı. Sınır kapısının açılmasında karşılıklı iyi niyeti ve kararlığın vurgulandığı toplantının ardından Halep’ten gelen Şanlıurfa’nın tarihi ve turistik yerlerini gezdi.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.