banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber haber Haliliye

ŞANLIURFA’YA İKİ KÜTÜPHANE

kitap, internet erişimi, bilgisayar ve zeka geliştirici materyalleriyle birkaç farklı misyonu taşıdıyan kütüphaneyle amaç çocukları kitaba yakınlaştırmak ve kitabı sevdirmektir.

Bu Projenin özel ve kamu işbirliğiyle hayata geçirildiğini dile getiren Ak Parti Milletvekili Dr. Abdulkerim GÖK    imzalanan protokolle 10'u İstanbul'da,  2 ‘si Şanlıurfa’da (Ceylanpınar, Suruç’ta) olmak üzere Türkiye genelinde  30 kütüphane oluşturulacağını kaydetti.

Milletvekili Dr.GÖK ve Merter Platformu yetkilileri  ile   Ceylanpınar ve Suruç’ta oluşturulacak kütüphanenin ''Z Kütüphanelerin Kurulması ve Okuma Kültürünün Geliştirilmesi'' protokolünü imzaladı. Bu kurulacak olan her iki kütüphanenin tamamlanması Kasım ayı içerisinde gerçekleşecektir.

Bu kütüphanelerde Milli Eğitim Bakanlığının belirlemiş olduğu, 100 temel eserlerinden Ceylanpınar’da 1500 kitap, Suruç’ta 1500 kitap olmak üzere toplam 3000 kitap bulunacaktır. Ayrıca her bir kütüphanede 5 bilgisayar, koltuk takımları, okuma masaları ,kitap rafları kısacası son derece donanımlı veli ve öğrencinin birlikte faydalanacağı bir ortam gerçekleşecektir. Vekil GÖK, katkılarından dolayı Merter Platformuna teşekkür ederek bu kütüphanelerin Şanlıurfa’ya hayırlı uğurlu olmasını diledi. Bu kütüphaneler tamamlandığında açılışlarını,  programları uygun olduğu taktirde sayın Bakanlarımızla birlikte gerçekleştireceklerini belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.