banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

Şanlıurfa’nın tarihi dokusu fotoğraflara yansıdı

Şanlıurfa Fotoğraf Sanatçıları Derneği (ŞUFSAD), “Kadrajda Sanat Var” adlı sergide, Şanlıurfa’nın tarihi ve kültürel dokusunu yansıttı.

ŞUFSAD’ın, Şanlıurfa’nın tarihi ve kültürel dokusunu yansıttığı “Kadrajda Sanat Var” sergisi Şanlıurfa Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde açıldı. Sergide, Şanlıurfa’nın tarihi ve kültürel dokusunu yansıtıldığı görüldü.
 

“Peygamberler şehri” olarak bilinen; Balıklıgöl’ü, kalesi, camileri, Haleplibahçe mozaikleri, çarşı ve hamamları, dünyanın en eski tapınağı olan Göbeklitepe’si, Harran’daki arkeolojik kalıntıları ve kümbet evleriyle birbirinden değerli tarihi ve turistik zenginliklere sahip Şanlıurfa’nın fotoğraflandığı sergi büyük ilgi gördü.
 

“Kadrajda Sanat Var” sergisinde, Şanlıurfa’nın tarihsel değerlerini yansıtan unsurların yanı sıra şehir yaşamının içinden çarpıcı kareler de yer aldı. Bazen Şanlıurfa’nın taş evlerinin duvarına yaslanmış bir çocuk yüzü, bazen de akşam güneşinin Balıkgöl’e yansımasıyla oluşan renk cümbüşü, sergideki fotoğrafların konusunu oluşturdu.
 

Açılışa, Şanlıurfa Fotoğraf Sanatçıları Derneği yönetici ve üyelerinin yanı sıra çok sayıda Şanlıurfalı katıldı. Serginin 1 Mart’a kadar açık kalacağı belirtildi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.