banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Şanlıurfa'nın Gururu Oldular

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde Atatürk İlköğretim Okulu Kayseri Kılıçaslan Eğitim Kurumları ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ilköğretim ve liseler arası "2. Ulusal 100 Temel Eser Kitap Okuma" Yarışmasında Türkiye'de 3'ncüsü olarak Şanlıurfa'nın gururu oldu. Okul Müdürü Yetkin, başarılarını Şanlıurfa Valisi ve ilçe Kaymakamına armağan ettiğini söyledi.

 
Kayseri Kılıçaslan Eğitim Kurumları ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ilköğretim ve liseler arası 2. Ulusal 100 Temel Eser Kitap Okuma Yarışması, Kılıçaslan ve Yelkenoğlu Liseleri sınav salonlarında yapıldı. 55 ildeki 467 okuldan bin 320 öğrencinin katıldığı yarışmada dereceye girenlere İl Özel İdare Konferans Salonu'nda düzenlenen görkemli bir törenle ödülleri verildi. Dereceye giren öğrencilere ve danışman öğretmenlerine yaklaşık 30 bin lira para ödülü ve başka hediyeler verilirken,
yarışmaya katılan öğrencilerinin toplam puanlarına göre en başarılı okullar da belirlenerek ödüllendirildi. Şanlıurfa il ve ilçelerde yarışamaya katılan 6 okuldan biri olan Viranşehir Atatürk ilköğretim okulu öğrencileri büyük başarı sergiledi. Atatürk ilköğretim okulu grup olarak Türkiye üçüncülüğünü yakalarken, aynı grup içerisinde Tacettin Aslan Türkiye dördüncülüğü alarak bronz madalya kazandı. Fefzettin Orhan ise sekizincilikle jüri özel ödülü ve bronz madalya kazandı.

Ayşe Karakaş ise grubun Türkiye üçüncüsü olmasında büyük katkısı oldu. Başarılarını öğretmenleri Mustafa İçene bağlayan öğrenciler, çok kısıtlı ve zor şartlarda gece yarılarına kadar çalıştıklarını belirtiler. Çocukları sınav öncesi eğiten Türkçe öğretmeni Mustafa İçen "Biz bu yarışmayı duyduğumuz zaman çocuklarla beraber katılmayı düşünürken, birçok öğretmen kendi öğrencilerinin alınmasında talepte bulundular. Bizde yaptığımız çalışmalar sonucunda 3 öğrencinin bu konuda daha istekli olduğunu görerek bir an önce başladık bu çalışmaya. 3 Ay boyunca çocuklarımızla kütüphanede çalışarak sonuca ulaştılar. Kendisine ve diğer öğretmen arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. İnşallah seneye de aynı başarıyı gösteririz diye düşünüyorum. Müdürümüz ve diğer öğretmen arkadaşlarımız bize çok destek gösterdiler. Gerek soruların hazırlanışında, gerek çocukların motivasyonunda çok yardımcı oldular" dedi.


Başarının mimarlarından Okul Müdürü Murat Yetkin ise, göstermiş oldukları başarıyı Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan ve Viranşehir kaymakamına armağan etti. Yetkin, "Okul müdürü olarak buradaki arkadaşlarıma başta Mustafa hocamıza, ekibimize bütün emeği geçen öğretmenlerimiz çocukların hazırlanmasında yaptıkları katkıdan dolayı teşekkür ediyorum. Valimizin okuma yılı olarak 'Işığımı arıyorum, okuyorum' projesi içerisinde bizimde tuzumuz olsun istedik. Bu anlamlı ödülü değerli Valimiz Nuri Okutan ile kaymakamımız Erdoğan Kanyılmaz'a armağan ediyoruz" diye konuştu.

 
Geçmişi başarılarla dolu bir okul olan Viranşehir Atatürk ilköğretim okulu en çevreci okul ve İstiklal Marşı il birinciliği ödüllerine layık görülmüş. Şanlıurfa'nın gururu olan öğrenciler yüzlerce özel okulların arasından dereceye girmesi ilçedeki halk tarafından da övgüyle karşılandı.

İHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.