banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Şanlıurfa'nın gözde kurbanlıkları; Develer VİDEO

Şanlıurfa kurban bayramı arifesinde hayvan pazarına kurbanlık hayvan olarak 16 adet deve getiren deve yetiştiricisi develerine alıcı bulamamaktan dert yakındı.

Kurban bayramı arifesinde Şanlıurfa yeni hayvan pazarına kurbanlık hayvan olarak 16 adet deve getiren deve yetiştiricisi develerine alıcı bulamamaktan ve meraklı vatandaşların sık sık fotoğraf çekmek istemelerinden dert yakındı.

Şanlıurfa’nın Nimet Köyünden Halil Bulut isimli vatandaş yıl içersinden kendi yetiştirdiği ve başka illerden Şanlıurfa’ya getirdiği develerine kurban bayramı öncesinde hayvan pazarında alıcı bulamadı.

Hayvan pazarına her gün nakliye sorunu başta olmak üzere çeşitli zorluklarla getirdiği develerine bir türlü alıcı bulamayan Halil Bulut isimli vatandaş develerini satabilmek yerine vatandaşların fotoğraf çekmek istemeleriyle uğraştı.

Kanal Urfa Haber Merkezinden Müslüm Alkış’a özel açıklamada bulunan deve yetiştiricisi Halil Bulut isimli vatandaş “3 gündür her gün yaklaşık 50 kilometre mesafeden hayvan pazarına develeri getirdim vatandaşlar satın almak yerine sadece fotoğraflarını çekiyor. Geçmiş yıllarda şehrin ileri gelenleri deve satın alarak kurban yapardı. Fakat şuan Şanlıurfalılar rağbet göstermiyor. Bu yıl bir tek deve dahi satamadım zarar ettim” dedi.

MÜSLÜM ALKIŞ / Kanalurfa

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.