banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber haber Haliliye

Şanlıurfalıların dayanışma yemeği
Florya’daki ünlü Ziya Şark Sofrası’nda toplanan Şanlıurfalılar, hem birbirleriyle doyasıya sohbet ettiler hem de Ziya Şark Sofrası’nın Şanlıurfa’yı aratmayacak kebap ve kadayıfını yemenin keyfini yaşadılar.
Yazarımız Müslüm Aktürk’ün de davet edildiği yemeği organize eden Şanlıurfa’nın sevilen simalarından Azmi Akbıyık, “İstanbul gibi bir metropolde Şanlıurfa’daki gibi sık sık bir araya gelme imkanımız yok. Ancak bu organizasyon sayesinde her ayın ilk Salı akşamı bu mekanda toplanıyoruz. Günü, saati belli olduğu için herkes planını programını ona göre yapıyor. Ayda bir de olsa bol bol sohbet edip memleketimizi anıyoruz, birbirimize yardımcı olmamız gereken konular hakkında istişarede bulunuyoruz” dedi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Şanlıurfalı tek meclis üyesi Halil Canarıkan da, İstanbul’da her ilden insanın yaşadığına dikkat çekerek, “Bazı şehrin insanları kaynaşma ve dayanışma konusunda bizden çok daha ileri boyutta. Biz ne kadar bir araya gelirsek, ne kadar sorunlarımızı paylaşıp çareler arayabilirsek İstanbul’da o kadar söz sahibi olabiliriz. Dolayısıyla bu tür etkinliklerin çoğaltılması ve düzenli şekilde sürdürülmesinden yanayım” diye konuştu.
Sarıyer’de kuyumculuk işiyle uğraşan Adnan Güven ise, Florya’nın Sarıyer’e çok uzak olmasına karşın söz konusu yemeği aksatmamaya çalıştığını söyledi. Uzun yıllar öncesinden İstanbul’a yerleştiklerini hatırlatan Adnan Güven, “Şanlıurfa’dan hiç kopmadık. Hala Şanlıurfa’dan ziyaretlerimize gelen hemşehrilerimiz oluyor. İstanbul’da hemşehrilerimizle sık sık görüşüyoruz. Burada doğan çocuklarımıza da memleketimizin kültürünü yaşatıyoruz” dedi.
Bu arada, Şanlıurfa sofralarının vazgeçilmezlerinden olan Şanlıurfalılar için özel yapılan çiğköftenin yoğrulması ise Ziya Şark Sofrası’nda yemeğe gelen diğer vatandaşların da ilgisini çekti.
Müslüm Aktürk / www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.