banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Şanlıurfalılar derneğinden öğrencilere çiğköfteli burs

Şanlıurfalılar Derneği Yönetim Kurulu, örnek alınacak bir kampanyaya imza attı. Yönetim, dernek binasına davet ettiği ihtiyaç sahibi öğrencilere önce çiğköfte ve tatlı yedirdi sonra da burslarını verdi.

Şanlıurfalılar Derneği Başkanı Durak Parlakçı, bu yıl 120 öğrenciye burs sağladıklarını, önümüzdeki yıl ise bu rakamı 150’ye çıkarmayı planladıklarını söyledi. Daha önceki yıllarda bursların, öğrencilerin hesabına yatırıldığını hatırlatan Durak Parlakçı, ancak bundan böyle öğrencilere dernek binasında burslarının verileceğini anlattı. Bu uygulamanın birkaç yönden yararı olduğunu belirten Parlakçı, şöyle devam etti:

“Öncelikle burs sahibinin bursu kime verdiğini, bursunun kime gittiğini görmesi açısından bu uygulamamız iyi. Böylece kimsenin aklında en küçük bir soru işareti kalmayacak. İsteyen bursun verileceği tarihte derneğimize gelip bursunu direkt kendisi de verebilecek. Bunun yanı sıra Şanlıurfalı hemşehrilerimizle, öğrencilerimizle burs vesilesiyle hiç olmazsa ayda bir buluşacağız ve kaynaşacağız. Öğrencilerimiz, bu buluşma sırasında varsa başka sıkıntılarını da bize aktarabilecekler. Ayrıca gurbette bir araya gelmenin mutluluğunu, heyecanını yaşayacaklar. En önemlisi; genç kardeşlerimiz derneği sahiplenme konusunda bilinçlenecekler.”

Durak Parlakçı, her ay düzenlenecek burs gününde, bir konuşmacının öğrencilere söyleşide bulunacağını sözlerine ekledi.

KENDİNİZE GÜVENİN

Burs Günü’nün ilk konuşmacısı olarak öğrencilere hitap eden Yıldız Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyat Bölümü Başkanı Prof.Dr.Yakup Çelik, kendisinin de Şanlıurfalı olduğunu belirterek, “Türkiye’de önemli yerlerde söz sahibi olmak istiyorsanız kültürel aktivitelerde bulunun” dedi. Şanlıurfalı öğrencilerden mümkün oldukça kültürel, sosyal faaliyetlerde yer almalarını isteyen Prof.Dr.Çelik, şunları söyledi: “Aktif olmazsanız yıpranırsınız. Sade bir vatandaş, sıradan bir kişiliğiniz olur. Siz gayret ederseniz, adım atarsanız biz de size destek sağlarız. Gençliğin verdiği enerjiyi iyi kullanın. Güzel faaliyetlerde bulunun. Aksi halde yanınızda olmayız. Bu derneği iyi değerlendirin, kullanın, yoksa kendinize 4 yıl gibi zaman dilimine hapsedersiniz. Dernek faaliyetleri içinde yer alırsanız bu 4 yılı çok daha fazla zamana yayabilirsiniz.”

Prof.Dr.Yakup Çelik, öğrencileri hata yapmamaları konusunda uyararak, “Bir defalık bile olsa hata yapma lüksünüz yok” diye konuştu.

Emekli öğretmen Abdullah Haktankaçmaz ise, çeşitli anılarını paylaştığı öğrencilere neşeli dakikalar yaşattı.

 

SİGARA İÇENE BURS YOK

Bu arada, Sıdık Badıllı, Edibe Kahya ve Mehmet Elçi’den oluşan Burs Komisyonu’nun kriterlerine göre sigara kullanan öğrenciye burs verilmeyecek. Ayrıca, burs alacak öğrencinin Şanlıurfa merkez ya da İstanbul’da derneği olmayan ilçelerin nüfusuna kayıtlı olması gerekecek.

Bu arada, burs almak için davet edilen öğrencilere Edibe Kahya’nın sponsor olduğu çiğköfte, ayran ve tatlıdan oluşan menü ikram edildi. Salonu dolduran öğrenciler daha sonra kendilerini tanıttı. Program, öğrencilerin tek tek burslarını almalarından sonra tamamlandı.

Müslüm Aktürk / www.balikligol.com

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.