banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Şanlıurfalı Yazarlar Tarihi Yerleri Gezdiler



Şanlıurfa’nın tarihini yakından tanımak amacıyla üyelerine yönelik böyle bir gezi düzenlediklerini söyleyen TYB Şanlıurfa Şubesi Başkanı Mehmet Sarmış, gezi sonrasında yaptığı açıklamada, kendilerine gezinin düzenlenmesinde sponsor olan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine teşekkür ettiğini belirtti.
Urfa'nın tarihi yerlerine üyelerle beraber gezerek güzel bir kaynaşma örneği sergilediklerini söyleyen Başkan Sarmış, “Harran ören yeri, Han el Barur, Şuayip şehri, soğmatar ve Göbekli Tepe'yi dolaştık. Yolda çok güzel muhabbet ettik. Dostluğumuz pekiştirdik. Profesyonel Rehberimiz Mehmet Polat Bey de bize güzel rehberlik yaptığı teşekkür ediyorum. Bu tür faaliyetleri inşallah Sizlerin de desteğiyle, Urfa'nın dışına belki Türkiye'nin dışına taşırız inşallah. ‘Çok okuyan mı bilir çok gezen mi bilir?’ diye bir söz var. Bende diyorum ki okuyarak öğrenecek şeylerin yanında gezerek ancak öğrenilebilecek şeyler de var. ama hem okuyan hem gezen olmak ayrıca büyük bir güzellik. Biz de okuduklarımızın yanında gezerek gördük. bizzat teorik bilgilerine sahip olduğumuz yerleri yerinde de görmüş olduk. Bu da ayrı bir güzellik. destek olan herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.
BİLİM SANAT BİR YERDE İLGİ GÖRMEDİĞİ ZAMAN GÖÇ EDİP GİDER

Gezi ile ilgili duygularını ifade eden yazarlar birliği yönetim kurulu üyesi Mahmut Kaya, Rehber Mehmet Polat ve bölgeyi çok iyi bilen akademisyen Ahmet Aslan’nın kendilerine eşlik etmeleri kendilerine çok güzel katkılar sağladığını söyleyerek: “Görüyoruz çok temel bir problem olarak tarihe turistik yerlerimiz in maalesef yeteri kadar ilgi görmedi ve oraların Adete kendi haline bırakıldığında görüyoruz. Yazarlarla bu konuyu gündeme getireceğiz. arkadaşlarımız İnşallah köşe yazıları yazacaklar. buradan ilgili kamu yöneticilerini de dikkatini çekmek istiyoruz. Bilim sanat bir yerde ilgi görmediği zaman göç edip gider. İnşallah her birimiz Kendi çapımızda gerek yazılı gerek sözü olarak gördüğümüz aksaklıklara ifade ederiz. Buralar zaten görmüştüm ama sizinle birlikte olmak için ben bugün katıldım. Çok keyif aldım hepinize teşekkür ederiz” diye konuştu.
TARİH TURİZMİ AÇISINDA İHYA EDİLMESİ GEREKEN MEKANLAR


Tarihe sahip çıkmak, insanlığa sahip çıkmaktır. Bu da tarihi mekanlara sahip çıkmakla olur diyen Gazeteci Yazar Mehmet Guli Aslan; “Gezip gördüğümüz mekânlar, tarih açısında ne kadar önemliyse, tam tersi hiç önem göremediğine şahitlik yaptık. Han El Barur’da gördüğümüz perişanlık gerçekten üzücüydü. Yıkık hanın ayakta kalan küçük bölümünün ahır, kömürlük ve samanlık olarak kullanıldığını gördük. Tarih turizmi açısında ihya edilmesi gereken bu mekânların bu halde kalması gerçekten üzücü” şeklinde konuştu.
ÜNİVERSİTE DE TUR DÜZENLEMELİ

Büyükşehir belediye başkanlığına imkân sağladığı için teşekkür eden Eğitimci yazar Mehmet Emin Karahan, özellikle Harran üniversitesinin Tarih Bölümü, Arkeoloji Bölümü ve mimari bölümünün böyle bir tur düzenleyerek burada gördü eksiklikleri üniversite bazında tamamlama noktasında bir çaba içerisinde girmesi durumunda kentte büyük katkısı olacağını belirtti.
HARRAN YOLU KONFORLU OLMUŞ

Geziye rehberlik eden Yazarlar Birliği üyesi Mehmet Polat ise yaptığı değerlendirmede, çok istifade ettiklerini belirterek, “Popüler kültürün üzerine bir bilgi alışverişi gerçekleştirdik. Akademisyen yazarlarımızdan da oldukça istifade ettik.  Ayrıca Harran da ilginizi çeken bir noktada yeni yapılan yol. Yapılan yol oldukça rahat konforlu bir yol. yapanların emeğine sağlık diyor, teşekkür ediyor” dedi.
BÖLGEYE YENİDEN KEŞFETMİŞ GİBİ OLDUM
Kendisi de Harranlı olan akademisyen yazar Ahmet Aslan, düzenlene programla bölgeye yeniden keşfetmiş gibi olduğunu söyleyerek,  organizasyonun düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.
Gün boyu devam eden tarihi yerlerin gezisine ayrıca Eyyüp Azlal, Seyit Ahmet Kaya, Mehmet Akbaş, Vehbi Uzundağ, Musa Kaldı,  Ali Tutluoğlu, Muharrem Çelik, Osman Arpağ, Deniz Tavuz, Mehmet Nur Şanda, Faruk Kazancı ve Müslüm Kaya’da katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Musa KALDI 6 yıl önce

23/04/2018 Pazartesi günü Türkiye yazarlar Birliği Şanlı Urfa Şubesi ile birlikte Harran dan başlayan Göbekli tepe de ve daha sonra Şanlı Urfa Büyük Şehir Belediyesinin ikramı ile son buldu gerçekten çok güzel verimli bir gezi oldu bu gezide emeği emeği geçen başta Şanlı Urfa Yazarlar birliği Başkanı Sn Mehmet SARMIŞ bey'e ve yönetim kurulu na Büyük Şehir Belediye Başkanı Sn Nihat ÇİFTÇİ bey'e Teşekkürlerimi sunuyorum