banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Eyyübiye

Şanlıurfalı minikler: Çocuğuz haklarımız var
Şanlıurfa’da çocuk haklarıyla ilgili bir farkındalık geliştirmek adına Kent konseyi Çocuk Meclisi, Şanlıurfa Belediyesi ve TEGV Şanlıurfa Sevgi Erdoğan Gönül Eğitim Parkı işbirliğiyle bir etkinlik gerçekleştirildi.

Ömer Ceylan ve Selcen Ergün'ün yazdığı çocuk haklarıyla ilgili kısa oyunları 10 farklı ilköğretim okulunun "Çocuğuz Haklarımız var"  adlı gösterisi ile Şair Nabi Kültür Merkezinde izleyenler ile buluştu.

Gösteride yer alan 9 okul, farklı bir çocuk hakkı ile ilgili oyuna TEGV'in etkinlik gönüllülerinin, okul öğretmenlerinin ve yöneticilerin desteği ile hazırlık yaptı. Kent Konseyi Çocuk Meclisi gösteride yerel yöneticilere de rol vermişlerdi. Yerel yöneticiler oyun başlamadan önce çocuk hakkıyla ilgili çocuk hakları maddesini okuyup sahneyi çocuklara bıraktılar.



Açılış TEGV Ritim grubunun konseri ile başladı ardından Şanlıurfa Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanı Behnan Kahyaoğlu, her çocuğun yaşam hakkı vardır. (Madde 6)
dedi ve sahneyi akranları olan Dr. Cavit Özyeğin İlköğretim okulu çocuklarına bıraktı.


Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref FAKIBABA, çocuklar; ırk, dil, cinsiyet, kültür, dahil oldukları ekonomik ve sosyal sınıftan dolayı ayrımcılığa maruz kalamaz. (Madde 2) dedi ve sahneyi Atatürk İlköğretim okulu çocuklarına bıraktı.



Harran Üniversitesi Rektörü Yardımcısı Ahmet Yılmaz her çocuğun kendini etkileyecek kararlara katılma hakkı vardır. (madde 16) dedi ve sahneyi Mustafa Vedat Mutlu İlköğretim Okulun çocuklarına bıraktı.

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet SARMIŞ, her çocuğun eğitim hakkı vardır. (Madde 28) dedi ve sahneyi Bağlarbaşı İlköğretim Okulu çocuklarına bıraktı

Şanlıurfa Kent Konseyi Başkanı Sabri DİŞLİ, her çocuğun dinlenme, boş zaman değerlendirme oynama, yaşına uygun eğlence etkinliklerinde bulunma, kültürel ve sanatsal yaşama katılma hakkı vardır.  (Madde 31) dedi ve sahneyi Başarı İlköğretim Okulu çocuklarına bıraktı.

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Onursal Başkanı İsmail DEMİRKOL, her çocuğun bir isim ve  vatandaşlık hakkı vardır.  (Madde 7) dedi ve sahneyi Alpaslan İlköğretim Okulu çocuklarına bıraktı.

Belediye Başkan Yardımcısı Sayın M.Fevzi YÜCETEPE, her çocuğun istismar ve kötü muameleye karşı korunma hakkı vardır. (Madde 19) ve sahneyi Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okuluna çocuklarına bıraktı.

Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Sayın Dilşah ÖZTÜRKMEN, çocuklar; bedensel, zihinsel, ruhsal ve toplumsal gelişimlerine  zarar verecek nitelikteki işlerde çalıştırılamaz. (Madde 32) dedi ve sahneyi TOKİ Şehit Piyade Çavuş Mehmet Uyar İlköğretim Okulu çocuklarına bıraktı.

TEGV Şanlıurfa Sevgi-Erdoğan Gönül Eğitim Parkı Yöneticisi Rukiye Dağhan ÇETİN, her çocuğun düşünce özgürlüğü vardır.(Madde 13) dedi ve sahneyi TEGV çocuklarına bıraktı.

Dolu dolu geçen program sonrası; Bir Dünya Bırakın, Biz çocuklara ıslanmış olmasın gözyaşlarıyla diye şarkı söyleyen çocuklar ile bütün çocuklar ve yerel yöneticilerin sahneye çıkarak şarkı söylemesiyle son buldu.



Kapanış konuşmasında TEGV Şanlıurfa Sevgi-Erdoğan Gönül Eğitim Parkı Yöneticisi Rukiye Dağhan ÇETİN; çocuk hakları ile ilgili Şanlıurfa Belediyesi -Kent Konseyi çocuk meclisi ve TEGV olarak yürüttüğümüz bu çalışmamızda desteklerinden ötürü tekrar Şanlıurfa Belediyesi’ne, Milli Eğitim Camiasına, katılımlarından dolayı da; Üniversiteye, TSO Onursal Başkanı İsmail Demirkol Beyefendiye, Kent Konseyi Kadın Meclisine, Okul Müdürlerimize tüm TEGV gönüllülerine ekibime ve en önemlisi çocuk meclisi yürütme kurulu üyelerine gösterdikleri özverili çalışmalardan ötürü çok teşekkür ediyorum.

Umarım bu çalışma ile çocuklarımızda ve yetişkinler olarak bizlerde; çocuk hakları ile ilgili bir farkındalık sağlayabilmişizdir. Barış, sevgi dolu yarınlara çocuklarımızla... İyi ki Varsınız.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.